Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Latvala míří ve Švédsku za výhrou, Prokop stále devátý

Karlstad – Tovární jezdec Fordu Jari-Matti Latvala z Finska míří za vítězstvím ve Švédské rallye, druhém dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Po druhé etapě má Latvala náskok 23 sekund před vítězem předešlých dvou ročníků rallye a svým krajanem Mikkem Hirvonenem, třetí je Nor Petter Solberg. Čech Martin Prokop se drží na devátém místě.

Martin Prokop
zdroj: AP autor: Micke Fransson

Latvala je v čele soutěže od osmé rychlostní zkoušky a v průběhu dnešních osmi měřených testů se mu podařilo navýšit svůj náskok o šest sekund. Dá se tak předpokládat, že vyrovnaný souboj ještě v loňské sezoně týmových kolegů bude pokračovat i v neděli. Hirvonen od letošního roku hájí barvy továrního týmu Citröen.

Za finskou dvojicí se drží s odstupem půlminuty Petter Solberg, kterého následují Nor Mads Ostberg a Jevgenij Novikov z Ruska. S téměř tříminutovou ztrátou na Latvalu je šestý osminásobný světový šampion Sébastien Loeb z Francie. Devátý Prokop zajížděl pravidelně časy na hranici elitní desítky, v neděli jej čeká souboj o osmé místo s Patrikem Sandellem ze Švédska.

Na Sandella ztrácí Prokop po mírném zaváhání Seveřana v předposlední erzetě necelé tři sekundy. "Už jsme si na tom devátém místě začínali zvykat, ale když je osmička tak blízko? To by asi byl hřích na něj malinko po ránu nezaťukat...," naznačil spolujezdec Zdeněk Hrůza, že posádka Czech Ford National týmu v neděli na švédského soupeře zkusí zaútočit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články