Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Loeb vede už o dvě minuty, Prokop je jedenáctý

Monte Carlo - Mistr světa Sébastien Loeb se v dnešní třetí etapě ještě výrazněji přiblížil svému šestému triumfu ve slavné Rallye Monte Carlo. Francouzský pilot Citroënu vede před závěrečnými pěti erzetami o více než dvě minuty před druhým Španělem Danielem Sordem na voze Mini. Martin Prokop je jedenáctý. V sobotu pokračuje 80. ročník rallye čtyřmi erzetami, závěrečný krátký test je na programu v neděli.

Sébastien Loeb
zdroj: AP autor: Tom Hevezi

Osminásobný šampion Loeb, jenž vyhrál ve středu a ve čtvrtek osm z deseti erzet, dnes sice další dílčí triumf nepřidal, přesto zvýšil své vedení už na 2:12,4 minuty. Sordo získal v přetahované o druhé místo s Norem Petterem Solbergem na fordu více než minutový náskok v prostřední z tří dnešních rychlostních zkoušek.

Solberg na zledovatělé trati zajel až jedenáctý čas a litoval špatné volby pneumatik. "Málem jsem se neudržel na silnici. Bylo to horší, než jsem čekal," řekl poslední mistr světa před nástupem Loebovy éry.

Český pilot Prokop si polepšil oproti čtvrtku o jednu pozici a atakuje elitní desítku. Na desátého Portugalce Arminda Araúja s mini ztrácí necelé dvě sekundy.

Výsledky Rallye Monte Carlo

1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) 3:31:25,2,

2. Sordo, Del Barrio (Šp./Mini John Cooper Works) -2:12,4,

3. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS) -3:19,2,

4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3) -3:43,0,

5. Novikov, Giraudet (Rus., Fr./Ford Fiesta RS) -4:28,2,

6. Delecour, Savignoni (Fr./Ford Fiesta RS) -6:39,1,

...11. Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta RS) -14:42,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články