Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rekordman Peterhansel si jede na Dakaru pro desátý titul

Pisco - Rekordman Stéphane Peterhansel má na Rallye Dakar na dosah desátý triumf. V dnešní předposlední etapě zdvojnásobil francouzský favorit svůj náskok před Španělem Joanem Romou na 43 minut a za volantem Mini míří za čtvrtým titulem v kategorii automobilů. Předchozích šest dakarských prvenství vybojoval na motocyklu, dnes navíc oslavil jubilejní 60. vítězství v etapě na Dakaru.

Spolu s Peterhanselem se bude v neděli v cíli v peruánské metropoli Limě pravděpodobně radovat jeho krajan Cyril Després na motocyklu KTM, který sahá po čtvrtém vítězství na slavné pouští rallye. Dnes s největší pravděpodobností rozhodl přetahovanou o vedení s obhájcem prvenství Markem Comou. Španěl měl na trase z Nasky do Piska technické problémy se svým strojem KTM a navíc zabloudil, což jej dohromady stálo ztrátu bezmála 13 minut na Desprése.

Před nedělním přesunem do cíle v Limě, na kterém se pojede jen 29 z celkových 283 km na čas, má Després 11 minut k dobru. O zisk čtvrté trofeje po letech 2005, 2007 a 2010 jej může stejně jako Peterhansla připravit jen porucha nebo zranění. Etapové vítězství dnes vybojoval na 275 km rychlostní zkoušce letos poprvé Portugalec Hélder Rodrigues na yamaze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články