Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Francouzský motocyklista Coué bojoval o život

San Rafael (Argentina) – Po nehodě ve druhé etapě Rallye Dakar šlo o život francouzskému motocyklistovi Sébastienu Couému. Čtyřiatřicetiletý jezdec byl nalezen v bezvědomí v písečných dunách na trati ze Santa Rosy do San Rafaela a v kritickém stavu byl převezen do nemocnice. Tam se jeho stav rychle zlepšil.

Sébastien Coué
zdroj: ČTK/AP

Zraněný Coué byl vystaven teplotám přes 40 stupňů Celsia, a když ho našli, mělo jeho tělo podle organizátorů podobnou teplotu. Jak dlouho na pražícím slunci ležel, není jasné. "Nevíme, jak dlouho tam byl. Nyní je na jednotce intenzivní péče," uvedl ředitel nemocnice v San Rafaelu Armando Dauverne s tím, že jezdec trpěl přehřátím. Po probuzení z kómatu se Coué začal rychle zotavovat a vyšetření na tomografii dopadlo dobře.

"Zůstává na intenzivní péči, ale měl by se brzy přesunout na normální oddělení, a když všechna vyšetření budou v pořádku, ve středu bychom ho mohli propustit," uvedl Dauverne. Coué obsadil v úvodní etapě mezi motocyklisty 135. místo.

V pořadí 33. ročník Rallye Dakar si hned v úvodu vyžádal oběti na životech. V první etapě zahynul argentinský motocyklista Jorge Martínez Boero a zemřeli také otec se synem, kteří se v ultralehkém letounu vydali sledovat dění na trati ze vzduchu. Stroj se s nimi zřítil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články