Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bruno Senna uvedl v Praze film o svém slavném strýci

Praha - Do Prahy přicestoval synovec legendárního pilota formule 1 Ayrtona Senny Bruno. Současný jezdec stáje Lotus Renault uvedl projekci filmového dokumentu o slavném strýci. Brazilský pilot Ayrton Senna tragicky zahynul 1. května 1994 při velké ceně San Marina. Trojnásobný světový šampion je mnohými stále považován za jednoho z nejlepších pilotů všech dob.

Bruno Senna
zdroj: ČT24

"Nebyl to taktik jako Alain Prost, ale za všech okolností, vždycky chtěl zvítězit. Měl rád čisté závody bez elektroniky. Dneska by se mu asi formule nelíbila, ale jak jsem ho znal, vždycky by se snažil využít všeho dostupného, aby byl v cíli první," uvedl Bruno Senna.

Film, který je oficiálním dokumentem o životě bývalého trojnásobného mistra světa, natočil britský režisér Asif Kapadia. V dokumentu je zmapována Sennova kariéra, proměna z talentovaného nováčka v legendu a také detaily o jeho tragickém úmrtí v Imole. Senna během své kariéry startoval ve 162 Grand Prix, z nichž 41 vyhrál.

"Když se na ten film díváte, prožijete si emoce. Je velmi dobře udělaný a užijí si ho také fandové mimo motosport," prohlásil včera Bruno Senna v Praze na tiskové konferenci před projekcí.

Ayrton Senna prý pro něho byl učitelem, vzorem a inspirací. "Naučil mě nejvíc," prohlásil Bruno Senna. Uvedl, že strýc byl hodně rodinný typ. "Rád si užíval čas s dětmi i se mnou, často se snažil utéct od stresu z formulí, byl často a dlouho doma, když měl volno," vzpomínal Senna. "A také dělal kanadské žertíky, vtipkoval. S ním byl strávený čas vždy dobrodružstvím, nikdy jsme se nenudili," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Bruno Senna v Praze
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články