Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

V Praze se naposledy představí elita freestyle motokrosařů

Praha - Rozlučku ve velkém stylu plánují na dnešek  pořadatelé exhibice ve freestyle motokrosu - Gladiator Games 2011. V libeňské O2 areně se tato show představí podvanácté a naposledy. Své kousky v Praze předvedou elitní domácí freestyle motokrosaři v čele s Liborem Podmolem, Petrem Pilátem nebo uzdraveným Petrem Kuchařem, ale také dvojnásobný mistr světa Remi Bizouard z Francie. Záznam akce sledujte dnes ve 22:55 na ČT4.

"Za dvanáct let jsme dostali Prahu na světovou mapu freestyle motokrosu, ale v nejlepším se má přestat," uvedl hlavní pořadatel Marek Rejman. Dalším důvodem, proč se rozhodl akci ukončit, je složitá ekonomická situace v České republice i ve světě.

"Dostali jsme se do stavu, kdy se z toho stala špičková akce s velkým zázemím. V této ekonomické situaci není možné, aby se ještě zvedla. A já to nechci dělat hůře, než jsme ji dělali doposud," řekl Rejman na dnešní tiskové konferenci. "Gladiátoři usnou a třeba se někdy v budoucnosti probudí," nechal si přece jen pootevřená zadní vrátka.

V akci se představí dvanáct motokrosařů, pro které bude připraven skok dlouhý rekordních 32 metrů. Rejman věří, že se Gladiators Games vrátí do začátků, kdy si jezdci i fanoušci exhibice maximálně užívali. "V poslední době mám pocit, že se s FMX stala trochu masovka. Lidi ani netuší, co všechno musí kluci udělat, aby předvedli své skoky. V Americe někdo skočí double backflip a lidi ani netleskají," řekl Rejman.

Freestyle motokrosař Libor Podmol
zdroj: ISIFA

Velká pozornost bude upřena ke Kuchařovi, který se podílel na vzniku akce. Legenda českého freestyle motokrosu se za motocyklem na velké show představí po roce, během kterého úspěšně bojovala s rakovinou. "Jsem u toho od první akce a teď jsem z toho trochu vykulenej. Jsem ale hrozně šťastný, že jsem mohl být na začátku i na konci této tour. A že jsem schopný to odskákat. Je to pro mě výjimečné, chci si to užít," uvedl Kuchař.

Vedle "klasických" skoků se mohou diváci těšit na skoky na sněžných skútrech i na skok autem, které bude řídit Rejman. Show s autem prý vznikla před lety z "hecu". "Půjdeme do toho prakticky načisto. Máme totiž k dispozici jen jedno auto a nemůžeme s ním trénovat. Snad to ale dáme," řekl Rejman s úsměvem. V realizaci nápadu mu pomáhá freestyle motokrosař Zdeněk Fusek.

Je nám líto, video expirovalo.
Poslední freestyle
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články