Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Exhibiční Setkání automobilových mistrů ovládl Prokop

Sosnová - Pravidelný účastník mistrovství světa v rallye Martin Prokop se dočkal premiérového vítězství na exhibičním Setkání automobilových mistrů, které se tradičně konalo v Sosnové na Českolipsku. V očekávaném finále porazil Prokop v rallyeové kategorii WRC Václava Pecha, který stejně jako před rokem skončil druhý. Finálový souboj Prokopa s Pechem zakončil premiérové představení vozů Ford Fiesta RS WRC a Mini John Cooper Works WRC na českém území.

"Do finálové jízdy jsem dal úplně všechno, jel jsem nadoraz. Hrozně jsem totiž chtěl Vaška porazit tady, kde to dobře zná a je zde hodně silný," řekl Prokop. Pech se totiž v minulosti věnoval i rallyekrosu a trať v Sosnové dobře zná. "Jel jsem s nasazením jako při rychlostní zkoušce v závodě mistrovství světa," přiznal Prokop, jenž v pátek oficiálně potvrdil, že s fiestou WRC pojede v příštím roce deset rallye seriálu MS.

Stříbrný Pech měl tentokrát k dispozici upravenou verzi mini, která díky rozšířenému restriktoru měla stejný výkon jako speciály britské automobilky v MS, a byl z jízdy s autem nadšený. "Je to nejlepší a nejsilnější auto, jaké jsem kdy řídil," uvedl Pech, který v polovině finále vedl, ale nakonec o 1,6 sekundy prohrál. "Myslel jsem si, že mi to bude k vítězství stačit, a možná jsem trošku podvědomě zvolnil," připustil Pech, který bude s mini závodit v České republice příští rok, ale s úpravou pro kategorii S2000.

Velmi dobře si v kategorii rallye WRC vedl i obhájce prvenství Pavel Valoušek. Na startu semifinále mu ale zhasl motor jeho fabie a měl po šancích postoupit do finále. V kvalifikační části přitom Valoušek zajel nejrychlejší čas. Z vítězství se v Sosnové radovali i Jiří Navrátil (rallye - S2000), Martin Semerád (rallye - produkční vozy), Roman Kalvoda (autokros - SuperBuggy), Roman Častoral (rallyekros - SuperNationals), Jaroslav Kalný (rallyekros - Super1600) nebo Francouz Marc Basseng (rallyekros - SuperCars).

Je nám líto, video expirovalo.
Setkání mistrů volantu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články