Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vettel neztrácí chuť, také v Koreji chce vyhrát

Jongam (Korea) - Titul mistra světa má sice v kapse, ale Sebastian Vettel je perfekcionista a ve zbývajícím průběhu seriálu formule 1 chce opět atakovat nejvyšší stupínek. Při nedělní Velké ceně Koreje chce vylepšit třetí místo z minulého závodu v Japonsku, které mu zajistilo úspěšnou obhajobu titulu, ale bylo zároveň jeho druhým nejhorším umístěním v sezoně. Vettel chce pomoci i stáji Red Bull, která má 130 bodů náskok v Poháru konstruktérů na McLaren. V Koreji se tak může rozhodnout i o týmovém titulu.

Sebastian Vettel
zdroj: ČTK/AP

Šestnáctý závod letošního ročníku by mohl nastínit řešení v tajence, kdo bude vicemistrem světa. Nejlépe na tom je nyní Brit Jenson Button z McLarenu, který má 210 bodů, ale jen o osm bodů zpět je pilot Ferrari Fernando Alonso ze Španělska a 194 bodů má čtvrtý Australan Mark Webber, Vettelův stájový kolega. Šanci na konečné druhé místo má ještě také pátý Brit Lewis Hamilton, který dosud nasbíral 178 bodů. Za první místo se v seriálu uděluje 25 bodů.

"Ještě tady mám nějakou práci," prohlásil Vettel před víkendem. V pondělí si dopřál malou oslavu a nyní už se soustředí na další závod. Pokud by vyhrál zbývající čtyři Velké ceny, vyrovnal by se v počtu vítězství v sezoně svému krajanovi a nejúspěšnějšímu jezdci historie Michaelu Schumacherovi. Nyní má Vettel devět výher v jednom roce. "Třetí místa se mi nelíbí. Chci vyhrávat," uvedl čtyřiadvacetiletý nejmladší dvojnásobný mistr světa v historii.

V minulém dílu MS v Suzuce ho porazili Button a Alonso. Ale možná i proto, že v závěru závodu vsadil na jistotu a zisk titulu. "Je na mě velký tlak, protože se ode mě očekává vítězství v každém závodu, ale to přesně chci v Koreji. Chci porazit všechny. Minule se mi to nepodařilo, nyní mám další šanci," prohlásil Vettel.

Má i další motivaci. Letos vyhrál už dvanáct kvalifikací, přičemž rekord drží se čtrnácti prvním místy na startu Brit Nigel Mansell z roku 1992. Německý pilot je aktuálně čtvrtý v počtu umístění na stupních vítězů v jedné sezoně, letos se na pódium probojoval čtrnáctkrát. Nejlepší je Schumacher se sedmnácti medailovými pozicemi z roku 2002.

Průběžné pořadí MS:

1. Vettel (Něm./Red Bull) 324 b.,

2. Button (Brit./McLaren) 210,

3. Alonso (Šp./Ferrari) 202,

4. Webber (Austr./Red Bull) 194,

5. Hamilton (Brit./McLaren) 178,

6. Massa (Braz./Ferrari) 90,

7. Rosberg (Něm./Mercedes) 63,

8. M. Schumacher (Něm./Mercedes) 60,

9. Petrov (Rus./Renault) 36,

10. Heidfeld (Něm./Renault) 34.

Pohár konstruktérů:

1. Red Bull 518,

2. McLaren 388,

3. Ferrari 292,

4. Mercedes 123,

5. Lotus Renault 72,

6. Force India 48,

7. Sauber 40,

8. Toro Rosso 29,

9. Williams 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články