Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kopecký byl ve Skotsku pátý a uhájil vedení seriálu IRC

Dumfries - Jan Kopecký těsně uhájil vedení v seriálu Intercontinental Rallye Challenge a ve skotské RAC rallye zajel ve své fabii páté místo. Po předposlední soutěži, která byla hodnocena jedenapůlnásobkem tradičních bodů, vede o šest bodů před týmovým kolegou ze Škody Motorsport Juhem Hänninenem.

Pro první místo si ve Skotsku dojel další pilot fabie Andreas Mikkelsen z Norska, který zde oslavil premiérové prvenství. Finský jezdec Hänninenem pak na šotolinových cestách ve Skotsku obsadil druhé místo.

Andreas Mikkelsen na skotské RAC rallye
zdroj: Facebook Skoda UK Motorsport

Zatímco o vítězi šampionátu se rozhodne až o prvním listopadovém víkendu na Kypru, kde budou ve hře dvojnásobné bodové zisky oproti normálu, Škoda již nyní s předstihem obhájila prvenství v hodnocení značek. Na jezdecký titul je stále ještě šest kandidátů.

Kopecký byl po pátečním prologu až devátý, v sobotu se na mokrých a blátivých cestách posunul i díky havárii vedoucího Guye Wilkse na sedmé místo. V závěrečném dnu pak na sedmi zbývajících testech poskočil o další dvě pozice po nehodách soupeřů Patrika Sandella a Thierryho Neuvilla.

Jan Kopecký

"Nikdy jsem nejel v tak těžkých podmínkách. Snažili jsme se, co to šlo, postupně jsme získávali více a více jistoty. Nechtěli jsme však zbytečně riskovat, spousta špičkových pilotů se tu dopustila chyb. Na poslední soutěž se maximálně připravíme, bude to pro všechny velká bitva."

Pro Kopeckého znamená páté místo ve Skotsku zisk 15 bodů, ale v jeho případě fakticky pouhé tři, protože do konečné klasifikace se bude započítávat jen sedm výsledků z 11. Český jezdec po tomto víkendu "škrtl" dvanáctibodové San Remo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články