Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Domácí šampionát v rallye končí u Příbrami

Praha - V okolí Příbrami bude v pátek a v sobotu zakončeno mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Před startem sedmého závodu seriálu je již jisté, že se novým mistrem stane Roman Kresta a druhý skončí Jan Kopecký. Tovární jezdec Škody Kopecký sice mohl Krestu ještě teoreticky předstihnout, ale protože v Příbrami nestartuje, má Kresta jistotu, že skončí celkově první.

Václav Pech
zdroj: ČT24

V 33. ročníku tradiční soutěže se tak bude bojovat "jen" o bronzovou pozici. Třetí je momentálně Pavel Valoušek, který je ale po nehodě ve Zlíně stále zraněný a v Příbrami tak bude chybět. Tím se otevřela šance pro čtvrtého Václava Pecha, který na Valouška ztrácí 30 bodů. Pětinásobný příbramský vítěz tak potřebuje dojet do třetího místa a navíc vybojovat bonusové body za umístění v etapách.

"Motivaci máme velkou. Příbram patří mezi naše oblíbenější závody, je blízko u Plzně a charakter rychlostních zkoušek nám vyhovuje," řekl Pech, který ale v letošní sezoně spíše než se soupeři bojuje se spolehlivostí svého mitsubishi. Pořadatelé připravili pro závodníky trať s čtrnácti rychlostními zkouškami o celkové délce 161 km. Vítězná posádka bude známa v sobotu po 18. hodině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články