Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zlatá přilba má zatím čtyři jezdce z Grand Prix

Praha - Ještě stále se dolaďuje startovní listina na 63. ročník slavného plochodrážního závodu o Zlatou přilbu města Pardubic, která se uskuteční v neděli 2. října na stadionu ve Svítkově. Jistí jsou již čtyři účastníci letošního seriálu Grand Prix, ve hře je i start vedoucího muže mistrovství světa Grega Hancocka z USA a Australana Jasona Crumpa. Organizátoři nechali místo pro sedm Čechů. Přímý přenos z nejstaršího plochodrážního závodu na světě můžete v neděli sledovat od 14:50 na Čtyřce.

Plochodrážní závod
zdroj: ČTK

Jisté je, že nepojede obhájce loňského prvenství Nicki Pedersen z Dánska. A pokud nepřijede ani Crump, Zlatá přilba bude mít vítěze, který v minulosti ještě ani jednou závod nevyhrál. "Já věřím, že přijede, i když jednání s ním jsou náročná," prohlásil manažer závodu Evžen Erban na adresu muže, který v Pardubicích vyhrál v letech 2002 a 2006.

"Je to tahák, i když v minulosti jezdíval lépe," uvedl. Na přední pozice si budou určitě dělat zálusk loni třetí Švéd Fredrik Lindgren i jeho krajan Antonio Lindbäck, oba stálí účastníci MS. Silní budou také Brit Chris Harris i Kenneth Bjerre z Dánska, aktuálně osmý muž Grand Prix. "Bjerre je jediným z Dánů, který ještě Zlatou přilbu nemá," upozornil Erban.

Z Čechů budou na startu Matěj Kůs, Aleš Dryml, Josef Franc, Martin Málek, Václav Milík, Tomáš Suchánek a Filip Šitera. Jezdit by měl i zatím jediný náhradník ve startovní listině Jaroslav Petrák. "Já bych byl moc rád, aby byl po dlouhé době zase Čech ve finále," uvedl šéf české ploché dráhy Petr Moravec. To se naposledy stalo v roce 2005. Posledním tuzemským závodníkem, který Zlatou přilbu vyhrál, byl v roce 1996 Tomáš Topinka.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Jiřího Zíty

Den před Zlatou přilbou se v Pardubicích tradičně pojede 37. ročník Zlaté stuhy, který bude zároveň třetím finálovým závodem mistrovství světa do 21 let. Hlavní plochodrážní klání začne v neděli 2. října ve 12:45, vítěz bude znám kolem 16:15.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články