Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Na Horácké sprintrallye bude chybět zraněný Valoušek

Třebíč - Bez vedoucího jezdce seriálu mistrovství České republiky v rallyesprintu Pavla Valouška odstartuje v Třebíči Horácká rallye. Roli hlavních favoritů převzali talentovaný Miroslav Jakeš s mitsubishi a zkušený Roman Odložilík s vozem Citroën Xsara XRC. O pořadí na stupních vítězů bude chtít promluvit také Jaromír Tarabus s Fiatem Grande Punto.

Pavel Valoušek
zdroj: ČTK

Valoušek vyhrál poslední tři závody šampionátu ve sprintrallye a má tříbodový náskok před druhým Jakešem. Při srpnové Barum rallye si ale poranil po havárii ruku a zatím nemůže závodit. "Absence mě mrzí, rád bych ještě stihnul konec sezony. Ale boj o titul se mi vzdaluje," řekl Valoušek.

Z první desítky průběžné klasifikace bude na startu chybět také šestý Věroslav Cvrček. Pořadatelům se přihlásilo 113 posádek. Ve startovním poli budou čtyři vozy se specifikací WRC a stejný počet vozů kategorie Super 2000. Na trať vyrazí i jedenáct smíšených posádek, z nichž má největší šance Josef Peták s Alenou Benešovou ve voze Škoda Fabia.

Rychlostní zkoušky na asfaltových okresních silnicích budou rozděleny do tří sekcí, nejdelší bude mezi Čikovem a Březkou o délce téměř 20 km. Celkem měří soutěž 211 km a obsahuje šest rychlostních zkoušek o celkové délce 75 km. Závod odstartuje v sobotu v 9:00 na náměstí v Třebíči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články