Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vettel vyhrál v Belgii letošní devátou kvalifikaci

Spa-Francorchamps (Belgie) - Vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa Sebastian Vettel z Německa vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Belgie formule 1 ve Spa-Francorchamps. Na startu nedělní Grand Prix doplní úřadujícího světového šampiona z týmu Red Bull v první řadě britský pilot McLarenu Lewis Hamilton. Vettel si letos připsal deváté kvalifikační vítězství z dvanácti závodů. Hamiltona porazil po průjezdu posledním kolem o 432 tisícin sekundy. Třetí čas zajel Němcův kolega Mark Webber z Austrálie, jenž dnes slaví 35. narozeniny a prodloužil smlouvu s Red Bullem i na příští rok.

Sebastian Vettel
zdroj: AP autor: Frank Augstein

Druhou řadu zkompletuje Brazilec Felipe Massa na ferrari, který překvapivě porazil úspěšnějšího kolegu z týmu Fernanda Alonsa, jenž byl až osmý. Prohrál tak například s Brazilcem Brunem Sennou, který ve své první kvalifikaci v kokpitu renaultu, v němž nahradil Nicka Heidfelda, zajel sedmý čas.

 

Generálka na nedělní Grand Prix se nepovedla vítězi minulé Velké ceny Maďarska Jensonu Buttonovi z McLarenu. Pátý muž průběžného pořadí nepostoupil do závěrečné fáze kvalifikace pro deset nejrychlejších a odstartuje až z třináctého místa.

Ještě hůř dopadl sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. Legendární Němec na své oblíbené trati, na níž před rovnými 20 lety absolvoval první závod úspěšné kariéry ve formuli 1, hned v prvním kole havaroval. Dvaačtyřicetiletý pilot skončil se svým mercedesem ve svodidlech a zdemoloval přední křídlo. Z nehody vyvázl nezraněn, do závodu však se speciální zlatou helmou k připomínce jubilea vyrazí až z posledního místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články