Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barum rallye slibuje rekordní podívanou

Praha – Z českého pohledu rekordní počet 29 vozů kategorie S2000 by se měl představit na blížící se Barum rallye Zlín, která se uskuteční od 26. do 28. srpna. Mezi přihlášenými nechybí kompletní špička šampionátu Intercontinental Rallye Challenge i nejlepší domácí piloti. Závod tradičně nechybí ani v českém mistrovském kalendáři. Hlavními favority rallye jsou zástupci továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký, Juho Hänninen z Finska nebo loni nejrychlejší Belgičan Freddy Loix, jenž také závodí s podporou mladoboleslavské automobilky. Do popředí výsledkové listiny však chtějí promluvit i domácí trojnásobný vítěz Roman Kresta nebo Pavel Valoušek.

Posádka Juho Hänninen a Andreas Mikkelsen
zdroj: http://rallyazores.blogspot.com/

Koncepce rallye vychází z předchozích ročníků. V pátek večer se uskuteční divácká rychlostní zkouška v ulicích města, boj o vítězství se rozhoří v sobotu a v neděli. Celkem posádky absolvují 15 testů o celkové délce 248 km.

"Jezdci i diváci si přejí, abychom do programu zařazovali nové rychlostní zkoušky, ale to je hodně složité. Jsme omezeni územím a do chráněných oblastí se dostáváme jen velmi složitě," uvedl ředitel rallye Miroslav Regner na tiskové konferenci v Praze.

Pořadatelé se proto snaží spíše prověřené erzety po letech střídat a navíc je částečně obměňovat. Změny se tak dočkal například i známý úsek Pindula, nejdelší zkouškou je 29 km dlouhý test Troják.

Přijede i šéf FIA Todt

Čestným hostem úvodu rallye bude prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Jean Todt, který představí na českém území kampaň zaměřenou na zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Todt se však ve Zlíně dlouho nezdrží, ještě v pátek odpoledne z Česka odletí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články