Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Webber bude po úpravách vozu opět rychlý, slíbil šéf Red Bullu

Silverstone - Monopost Red Bull Marka Webbera prošel po úvodní Grand Prix Austrálie několika úpravami a v nadcházejícím závodu v malajském Sepangu by měl být australský jezdec znovu rychlý. Před dvěma týdny v Melbourne vstoupil do sezony až pátým místem s odstupem přes 38 sekund na svého týmového kolegu a mistra světa Němce Sebastiana Vettela a neskrýval své rozladění. "Po závodě jsme přišli na pár věcí v nastavení Markova auta, která nebyla ideální. Všechny ty prvky jsme před Malajsií změnili, takže by ti dva měli být mnohem vyrovnanější," řekl dnes novinářům šéf stáje Red Bull Christian Horner při návštěvě nového depa a zázemí v britském Silverstonu.

O konkrétních nedostatcích u Webberova vozu se nezmínil. "Nebyl tam jeden určitý problém, na který by se dalo ukázat prstem. Některé věci tam nebyly v pořádku, což přispělo k tomu, že rozdíl mezi jezdci na trati byl větší než kdy jindy," uvedl Horner.

Šéf Red Bullu nepotvrdil dřívější informaci listu Sydney Morning Herald, podle níž ulomil na voze důležitý aerodynamický komponent fanoušek, když v týmovém boxu fotografoval. Horner prohlásil, že o tom nic neví.



Webber, jenž byl bezprostředně po dojezdu hodně rozčilený a nechápal důvod své ztráty na Vettela, později ve sloupku pro australský Daily Telegraph uvedl, že měl potíže s přilnavostí. "To ovlivnilo životnost mých pneumatik Pirelli, protože se mi opotřebovávaly mnohem víc než Sebovi," napsal australský pilot a věří, že Vettelův suverénní triumf je dobrou zprávou i pro něj. "Svědčí to o tom, že Red Bull postavil opět skvělé a spolehlivé auto," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články