Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V Japonsku se pojede GP silničních motocyklů až v říjnu

Londýn - V Japonsku se po ničivém zemětřesení nepojede na konci dubna Grand Prix silničních motocyklů. Původně plánovaný třetí díl mistrovství světa se měl konat od 22. do 24. dubna. Okruh v Motegi pro závody mistrovství světa leží pouze 200 kilometrů od města Sendai, které bylo zemětřesením a následnou vlnou tsunami poničeno nejvíce. Daleko není ani poškozená jaderná elektrárna Fukušima, ze které uniká radiace. Mezinárodní federace FIM závod odložila o půl roku na 2. října.

Velká cena Japonska silničních motocyklů musela být odložena druhý rok po sobě. Loni se na okruhu Motegi závodilo rovněž až v říjnu kvůli komplikacím s leteckou dopravou, které zavinil popel z islandské sopky Eyjafjallajökull.

Závod v Motegi se tak s novým termínem vešel v sezonním kalendáři mezi Velké ceny Aragonie (18. září) a Austrálie (16. října). Z plánovaných 18 Grand Prix bude v pořadí patnáctou. Šampionát začne o tomto víkendu v Kataru.

V Japonsku už bylo kvůli následkům katastrofy zrušeno mistrovství světa v krasobruslení, jež mělo v Tokiu začít příští týden. Do odvolání se nehrají ani fotbalové či baseballové soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články