Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Velká cena Bahrajnu se nepojede

Manáma - Organizátoři zrušili kvůli nepokojům v zemi Velkou cenu Bahrajnu, kterou mělo 13. března začít mistrovství světa formule jedna. Je to poprvé v historii, kdy se z politických důvodů nepojede závod nejprestižnější motoristické série. Sezonu tak odstartuje 27. března Grand Prix Austrálie. Podle neoficiálních informací by se měla Velká cena Bahrajnu jet v listopadu.

Bahrajnský korunní princ Salmán bin Hamad bin Ísá Chalífa v tiskovém prohlášení uvedl, že se "země musí soustředit na naléhavé záležitosti národního zájmu a nechat pořádání závodu formule jedna na pozdější dobu".

Na zrušení Grand Prix ukazoval už fakt, že týmy odvolaly testování v Bahrajnu plánované na 3. až 6. března. Testy se místo toho uskuteční o několik dní později v Barceloně.

"Je smutné, že Bahrajn musel Velkou cenu odříct. Přejeme celému národu vše nejlepší v procesu uzdravování země a už se těšíme na to, že se do Bahrajnu brzy vrátíme," řekl šéf F1 Bernie Ecclestone ke Grand Prix, jež je součástí seriálu od roku 2004.

Protivládní demonstrace v Bahrajnu trvají týden a zatím si vyžádaly šest obětí na životech. Kvůli politickému neklidu už byly zrušeny víkendové závody asijské série GP2, jichž se měl zúčastnit také český jezdec Josef Král.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články