Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lopraise trápí zanícený loket, v pondělí měl navíc defekt

Copiapó (Chile) - Nejen s favorizovanými posádkami továrního týmu Kamaz bojuje na Rallye Dakar pilot kamionu Tatra Aleš Loprais. Průběžně třetí muž kategorie má zdravotní problémy se zánětem v pravém lokti, v pondělní osmé etapě ho navíc přibrzdil defekt. I kvůli tomu dojel poprvé na slavné soutěži do cíle mimo medailové pozice a v průběžném pořadí klesl z druhého na třetí místo.

"V pondělí to byla typická pouštní dakarská etapa. Bohužel jsme hned v úvodu chytili defekt a s ním i poměrně velkou ztrátu. Při výměně kola nás předjelo pět kamionů a několik aut i motorek," uvedl Loprais na svých oficiálních internetových stránkách.

Po opravě sice dokázal většinu soupeřů předjet zpět, na ruské duo Vladimir Čagin - Firdaus Kabirov však nestačil. Etapu vedoucí z Antofagasty do Copiapó vyhrál šestinásobný vítěz rallye Čagin, který se tak dostal do čela průběžného pořadí. Loprais na něj ztratil přes 41 minut a v celkovém hodnocení za hlavním favoritem zaostává o téměř půl hodiny.

Vedle již tradičních problémů se zády musí Loprais řešit i problémy se zánětem v pravém lokti. "Neskutečně to bolí, když řadím rychlostní stupně. Řadím tady určitě minimálně tisíckrát denně, ale má to alespoň jednu výhodu: řadím o to rychleji, abych to měl za sebou," poznamenal Loprais.

Zatímco v pondělí absolvovaly posádky na Dakaru přes 500 km měřeného testu, dnes je čeká jen 235 km. "Možná však nejobtížnější v celém závodu. Nekonečné moře dun a zrádných písečných pastí může zamíchat pořadím všemi směry," napsal tým z Frenštátu pod Radhoštěm na svých stránkách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články