Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Poslední rallye sezony vyhrál v Británii Loeb

Cardiff - Závěrečnou rallye sezony vyhrál v Británii symbolicky francouzský mistr světa Sébastien Loeb na citroënu. Sedminásobný šampion tak triumfoval v osmi z letošních 13 soutěží. Loeb sváděl ve Walesu napínavý souboj s mistrem světa z roku 2003 Petterem Solbergem z Norska, jenž jezdí také s citroënem. Šestatřicetiletý Francouz nakonec čtyřnásobného vítěze Britské rallye porazil o 19,1 sekundy a sám si dojel v Cardiffu pro třetí triumf za sebou a 62. v kariéře.

Na třetím místě skončil letos nejlepší jezdec Fordu Jari-Matti Latvala z Finska a zajistil si celkově druhé místo v šampionátu za suverénním Loebem. Třetí skončil Solberg a až čtvrtý Francouz Sébastien Ogier. Bývalý juniorský mistr světa, jenž vstupoval do Britské rallye jako druhý muž průběžného pořadí, v sobotu zničil svůj citroën a nebodoval.

Soutěž nedokončil ani jediný český účastník Martin Semerád s mitsubishi, který ve třetí erzetě od konce narazil do stromu. Pilot i jeho navigátor Michal Ernst vyvázli bez zranění, museli však odstoupit z celkově osmnáctého místa a druhého mezi produkčními vozy.

Britskou rallye skončila nejen letošní sezona, ale po 13 letech také éra současných dvoulitrových WRC vozů. U Citroënu bude nástupcem modelu C4 typ DS3, Ford nahradí Focus, jenž byl s 44 triumfy nejúspěšnějším rallyovým vozem, Fiestou RS.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články