Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Velká cena F1 se v Koreji pojede, rozhodla na poslední chvíli FIA

Soul - Premiéře formule 1 v Koreji už nic nebrání. Mezinárodní automobilová federace FIA po dvoudenní inspekci schválila okruh v Jon-kam jako způsobilý pro konání závodu mistrovství světa. Komise pod vedením technického ředitele FIA Charlieho Whitinga oznámila, že trať vyhovuje potřebám víkendového programu ve všech směrech. Velká cena Koreje je na programu už 24. října a dosud nebylo jasné, jestli se organizátorům podaří do té doby dokončit nový areál. Ještě před několika týdny totiž na trati nebyl položen ani povrch a daleko k dokončení měly garáže a takzvaný paddock, zázemí závodu.

"Současný stav je uspokojivý, Korea dostane licenci," prohlásil Whiting. Nové snímky z dějiště sedmnáctého závodu dramatického ročníku mistrovství světa ukazují, že hlavní tribuna, garáže a paddock jsou kompletní, hotová už je také dráha. Zbývá dodělat některé pasáže v okolí okruhu, kde se tudíž ještě stále staví. Pořadatelé ale slíbili, že v pátek 22. října bude vše připraveno k volným tréninkům.

"Jsme samozřejmě moc rádi, že práce se nakonec stihly a okruh se podaří dokončit. V Koreji se všichni těší na to, až uvidí první závod mistrovství světa na vlastní oči," prohlásil ředitel organizačního výboru Čong Jung-čo.

Po schválení korejské trati na poslední chvíli vydala FIA nové pravidlo, podle kterého musí mít nový okruh v seriálu licenci alespoň 90 dní před konáním závodu.

I se závodem v Koreji zbývají do konce šampionátu tři závody. Pořadí vévodí Australan Mark Webber z týmu Red Bull před týmovým kolegou z Německa Sebastianem Vettelem a pilotem Ferrari Fernandem Alonsem ze Španělska. Šanci na titul mají ještě britští jezdci týmu McLaren Lewis Hamilton a Jenson Button, obhájce titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články