Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalistky nedaly Běloruskám šanci a postoupily do Final Four

České volejbalistky si zahrají finálový turnaj Evropské ligy. V domácím prostředí v Jindřichově Hradci proměnily hned první ze dvou postupových mečbolů, když porazily Bělorusko jasně 3:0 po setech 25:18, 25:18 a 25:21. Ke středeční odvetě v Minsku tak pocestují už jako jisté vítězky skupiny C.

Radost českých volejbalistek
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Tým trenéra Zdeňka Pommera z pěti zápasů neztratil ani bod a prohrál jediný set v minulém utkání na Slovensku. Před druhým Běloruskem má v tabulce nedostižný osmibodový náskok.

"Podali jsme jeden z nejlepších výkonů v Evropské lize, který byl podložen velkou motivací našich hráček po vítězství. Důležité bylo, že jsme soupeřky nenechali ani jednou odskočit na větší než dvoubodový rozdíl. Po celý zápas jsme měli sílu v blocích a soupeřky jsme předčili i lepším příjmem podání. Jsem rád, že se nám podařilo potřebnou výhru k postupu vybojovat už dnes na domácí půdě," uvedl po utkání trenér Pommer.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky porazily v EL Bělorusko a vyhrály skupinu Evropské ligy

Klíčem k úspěchu byla úvodní sada, v níž kladly houževnaté Bělorusky odpor do stavu 9:8. Následně se podařilo českým volejbalistkám dostat soupeřky pod tlak nejen důrazným podáním, ale hlavně jistými bloky a větší přesností v zakončení.

Dvěma pětibodovými šňůrami soupeřkám výrazně odskočily a po zvládnuté koncovce se dostaly do psychické pohody.

Obdobný průběh měla i druhá sada, v níž držely Bělorusky naději až do stavu 14:14. Zásluhou důrazu v útoku se podařilo českému týmu šesti body zlomit odpor.

Ve třetím dějství se Bělorusky držely až do stavu 21:21. K úspěchu výrazně pomohla při podání Gabriely Orvošové úspěšnými útoky nejlepší hráčka českého týmu Michaela Mlejnková, která si připsala 20 bodů.

"Důležité bylo, že jsme v závěru třetího setu nedali Bělorusku šanci na zvrat a zbytečně si nezkomplikovali cestu k vítězství," dodal Pommer.

Česko - Bělorusko 3:0 (18, 18, 21)

Rozhodčí: Simonovská (Černá Hora), Grabovský (ČR). Čas: 79 min. Diváci: 1200.

Sestava a body Česka: Kossányiová 12, Purchartová 6, Toufarová 8, Mlejnková 20, Strušková 8, Valková 3, libero Dostálová - Orvošová 2, Nová. Trenér: Pommer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články