Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovarsko předvedlo proti Kladnu velký obrat a je výhru od titulu

První dva sety prohráli, pak však zabrali a mohli slavit. Volejbalisté Karlovarska v druhém utkání finálové série extraligy otočili střetnutí s Kladnem a po výhře 3:2 na sety vedou sérii 2:0. To znamená, že v příštím střetnutí už mohou slavit titul.

Volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Stejně jako před čtyřmi dny bojovali hráči více než dvě a půl hodiny, hosté z Kladna vedli už 2:0 na sety, byť i tentokrát jim chyběl zraněný univerzál David Konečný. Karlovarsko ale předvedlo skvělý obrat a pátý set získalo jasně 15:8.

Konečný, jenž v play-off Kladno táhl, se zranil v úvodu čtvrteční první finálové bitvy. Kouč Milan Fortuník tentokrát místo něj na diagonální post poslal Šulistu a po dvou vypjatých koncovkách 32:30 a 25:23 byli Kladenští blízko vyrovnání série. Jenže Západočeši s pomocí bodové série blokaře Širokého na servisu ožili, lépe začali blokovat a ve čtvrtek v Kladně mohou přepsat klubovou historii.

"Byli jsme na hraně. První dva sety jsme si prohráli sami, pak jsme ale přestali dělat kraviny. Hráli jsme uvolněněji a trochu agresivněji," uvedl kouč Karlovarska Jiří Novák pro Českou televizi. Znovu mohl být spokojený s výkonem univerzála Filipa Rejlka, jenž dosáhl na 38 bodů a útočil s úspěšností 64 procent.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko znovu vyhrálo nad Kladnem 3:2

Kladenský trenér Fortuník neskrýval zlost a litoval promarněné šance sérii vyrovnat. "My jsme se na cestu prohry vypravili sami. Nevěřili jsme tomu a měnili to, co fungovalo. Ve třetím a čtvrtém setu se kluci začali hádat mezi sebou, takhle se o titul hrát nedá," spílal svým svěřencům.

Třetí a možná poslední finále začne v kladenské hale ve čtvrtek v 18 hodin.

Finále play-off volejbalové extraligy mužů - 2. zápas:

Karlovarsko - Kladno 3:2 (-30, -23, 18, 21, 8)

Rozhodčí: Krtička, Rychlík. Čas: 146 min. Stav série: 2:0.

Sestavy a body:

Karlovarsko: Hudeček 14, Treial 15, Rejlek 38, Zmrhal 16, Široký 7, Ropret 6, libero Pfeffer - M. Kriško, Prešinský, Štefko. Trenér: Novák.

Kladno: West, Bouza 14, Zajíček 8, Šulista 14, Hýský 23, Sobotka 15, libero Moník - O. Fortuník, Trojan. Trenér: M. Fortuník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články