Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Karlovarsko urvalo v Kladně po velké bitvě první finálové vítězství

Volejbalisté Karlovarska v úvodním finále volejbalové extraligy vybojovali cenné vítězství na palubovce Kladna po setech 25:18, 26:28, 25:21, 23:25 a 15:10. Domácí tým už na počátku více než dvouapůlhodinového utkání přišel o zraněného Davida Konečného, který měl být hlavní údernou silou. Druhý zápas je na programu v neděli v Karlových Varech, hraje se na tři vítězná utkání.

Volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Už jsme hráli i líp, ale tady na Kladně se moc nevyhrává," radoval se trenér vítězů Jiří Novák. "My jsme hráli špatně, bez ohledu na to, že nám chyběl David Konečný. Špatně takticky jsme podávali, špatně jsme řešili situace po zvednutých míčích. V pátém setu jsme udělali moc chyb," prohlásil domácí kouč Milan Fortuník.

Očekávaný souboj hvězdných univerzálů skončil záhy, domácí Konečný odstoupil kvůli zranění žeber poté, co esem snížil na 7:10. Body opory hostů Rejlka tak zaskočené Kladno muselo dorovnávat jinak: nahrávač West vsadil na Hýského, tomu se v útoku dařilo, přesto hosté vyhráli úvodní set jednoznačným skóre 25:18.

V druhé sadě Kladno přiostřilo podání, ale Západočechy nezlomila ani čtyřbodová ztráta po Bouzových servisech. Dokázali vyrovnat a odvrátit tři kladenské setboly, jenže při čtvrtém si blokař Zajíček na středu sítě počíhal na Treialův útok.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno doma v prvním finále podlehlo Karlovarsku

Karlovarsko po vyřazení obhájců titulu z Českých Budějovic hrálo první finálový zápas v historii, ale počínalo si mazácky. I ve třetím setu výtečně blokující hosté překonali chvilkový výpadek, ve čtvrtém však dokázala kladenská obrana Rejlka několikrát zastavit.

Tie-break rozhodlo Karlovarsko znovu blokem, díky němuž získalo rozhodující tříbodový náskok. Rejlek si celkem v utkání připsal nevídanou porci 33 bodů, vydatně mu sekundoval smečař Zmrhal s 24. Karlovarsko porazilo kladenský tým poprvé v sezoně, oba vzájemné zápasy v základní části prohrálo.

Kladno - Karlovarsko 2:3 (-18, 26, -21, 23, -10)

Rozhodčí: Fink, Kovář. Čas: 140 min.

Kladno: Hýský 16, Zajíček 15, West 4, Šulista 20, Sobotka 9, Konečný 1, libero Moník - Bouza 8, Blažek, Trojan. Trenér: Fortuník.

Karlovarsko: Treial 10, Rejlek 33, Zmrhal 24, Široký 7, Ropret 6, Hudeček 7, libero Pfeffer - Prešinský 1, M. Kriško. Trenér: Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články