Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jihostroj začal duel o bronz lépe a proti Liberci se ujal vedení v sérii

Úvodním soubojem dvou zklamaných týmů začala série o třetí místo volejbalové extraligy. Smutnými semifinalisty se staly kluby z Českých Budějovic a Liberce, které nestačily na Karlovarsko, respektive Kladno, a v prvním klání o bronz měl navrch domácí Jihostroj. Jihočeši vedli v zápase už 2:1 na sety, ale zápas nakonec rozhodli až v páté sadě po výsledku 18:16. Po vítězství 3:2 se tak českobudějovičtí volejbalisté ujali v sérii vedení. Přímý přenos prvního finálového utkání Kladno – Karlovarsko sledujte ve středu na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 20:05.

Utkání České Budějovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Českobudějovický ani liberecký tým nepůsobily dojmem, že prohranou sérií o finále ztratily motivaci. O bronzové medaile se srdnatě rvaly. V závěru po vítězství sahali hráči Dukly, jenže tři mečboly jim byly málo. "Byli jsme už v klinické smrti," přiznal kouč domácích René Dvořák.

Liberec totiž vedl v tie-breaku 13:10, jenže loňské mistry z Českých Budějovic držel ve hře Fila, který do posledního setu nastoupil netradičně místo na postu smečaře na univerzálu a vyrovnal na 13:13. Jediný míč pak třikrát dělil od prvního bodu v sérii Duklu. Její libero Kopáček však nezpracoval servis Palguta a Jihostroj dokonal obrat.

"V závěru jsme měli lehké zranění a museli improvizovat, šli jsme do toho totálně na krev. Takové koncovky vyhrává psychicky silnější, ne fyzicky," dodal Dvořák. Pokud v sobotu pod Ještědem uspějí domácí, o majitelích bronzu se rozhodne za týden v úterý v hale Jihostroje. Tu pak čeká demolice a začne výstavba nového centra.

Play-off volejbalové extraligy mužů:

O 3. místo - 1. zápas: 

České Budějovice - Liberec 3:2 (-22, 21, 18, -21, 16). Nejvíce bodů: Michálek 24, Todua 19, Fila 15, Křesťan 14 - Galabov 21, Štokr 19, Holubec a Leikep po 9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy