Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kladno Český pohár neobhájí, finále si zahrají Liberec a Karlovarsko

Už jen jedno vítězství dělí Duklu Liberec od jedenáctého triumfu v Českém poháru. Severočeši v semifinále ve Svitavách porazili obhájce titulu Kladno 3:1, když ztratili první set, další ale získali v poměru 25:21, 25:18 a 31:29. Ve finále Dukla narazí na Karlovarsko, které porazilo budějovický Jihostroj 3:2, i když už prohrávalo 0:2. Pondělní finále sledujte od 19:00 na ČT sport a ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

Kladenský tým dvě kola před koncem základní části extraligy vede tabulku, ale třetí Liberec má jen o dva body méně. I zbývající pohároví semifinalisté patří v ligové soutěži mezi elitní kvarteto, za nímž už je velký bodový odstup.

"V prvním setu jsme neútočili moc dobře, Kladno nás ubránilo. Od druhého byly síly vyrovnané, pak jsme je přetlačili servisem a obranou. Byli jsme trpěliví, rvali se o každý míč a byli za to odměněni," řekl trenér vítězů Michal Nekola.

Kladenský kouč Milan Fortuník nebyl spokojený s projevem mužstva. "Hráli jsme zakřiknutě," zlobil se. Až v závěru měl pocit, že jeho hráči soupeře převyšují. "Možná jsme se ale zalekli nebo dostali pod tlak a nezvládli to. V průběhu druhého a třetího setu jsme měli takticky podávat jinak," dodal.

Druhé semifinále bylo dramatičtější a soubojem obou univerzálů. "Zápas rozhodli Filipové. První dva sety nás rozstřílel Filip Křesťan, v dalších setech zase výborně útočil náš Filip Rejlek. Od třetího setu jsme hráli volejbal, jaký bychom si představovali," zhodnotil kouč Karlovarska Jiří Novák.

Jeho kolega na lavičce Jihostroje René Dvořák litoval, že jeho svěřenci vypadli z konceptu a nechali Západočechy rozehrát. "Zápas rozhodla naše nekoncentrovanost ve třetím setu, kdy jsme pustili soupeře do tříbodového vedení. Dostali jsme se do křeče, která nás nepustila už po zbytek utkání," uvedl Dvořák.

Do finále poháru se tak nedostal ani lídr extraligy Kladno, ani druhé České Budějovice, ale třetí a čtvrtý tým tabulky. Pondělní zápas začne v 19:00, přímý přenos odvysílá ČT sport.

Semifinále Českého poháru volejbalistů ve Svitavách

Liberec - Kladno 3:1 (-23, 21, 18, 29)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články