Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Prostějovské suverénky měly namále, Olomouc udolaly v pěti setech

První ligová porážka prostějovských volejbalistek byla na spadnutí. Obhájkyně mistrovského titulu ovšem proti Olomouci dokázaly v závěru tie-breaku smazat pětibodovou ztrátu a nakonec zvítězily 16:14, celkově 3:2 na sety. Výraznou měrou přispěla k triumfu domácích Helena Horká, která si připsala 31 bodů.

Utkání Prostějov - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Trenér Miroslav Čada si postěžoval, že jeho hráčky zradil servis. "Hosté přihrávali výborně a zejména proto jsme se strašně nadřeli na každý bod. Zpočátku se nám nedařilo prosazovat útokem, načež se zápas postupně změnil v těžký boj. Olomouc měla v závěru mnohem blíž k výhře, nicméně dramatickou koncovku jsme zvládli my, což je z mého pohledu největší pozitivum tohoto střetnutí," uvedl zkušený kouč.

Právě hanácký rival z Olomouce byl na tuzemské scéně posledním přemožitelem Prostějova. Loni ve finále play-off uspěl dvakrát a dokázal protáhnout sérii až na maximální počet pěti utkání. Před necelými dvěma týdny prohrál s favorizovaným soupeřem ve finále Českého poháru 1:3. "V koncovce jsme jen čekali, co se při našem vedení 14:12 stane, a to si proti soupeři formátu Prostějova nemůžeme dovolit," podotkl olomoucký trenér Jiří Teplý.

Mistrovský tým ztratil v letošním ročníku extraligy teprve druhý bod, o první přišel v listopadovém osmém kole po výhře 3:2 v hale libereckého nováčka. Tehdy však tie-break skončil jednoznačným výsledkem 15:2.

Uniqa extraliga volejbalistek - nadstavbová část, 20. kolo:

Skupina o 1.- 6. místo: 
Prostějov - Olomouc 3:2 (-19, 20, 22, -23, 14) Nejvíce bodů: Horká 31, Emontsová 18, Trnková a Kossányiová po 16 - Košická 22, Orvošová a Michalíková po 16.¨

Frýdek-Místek - Liberec 0:3 (-17, -14, -28) Nejvíce bodů: Kukučová 12, Pavelková 10 - Mikšíková 17, Krišková 14, Staňková 11.

Ostrava - KP Brno 3:1 (21, 24, -23, 18) Nejvíce bodů: Diatková 17, H. Kojdová 14, Makauskaiteová 12 - Pištěláková a Peneová po 14, Meidlová 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články