Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Prostějovské volejbalistky finále zvládly a slaví domácí pohár

Volejbalistky Prostějova ve finále Českého poháru v Brně porazily obhájkyně prvenství z Olomouce a slaví cenné vítězství. Vyhrály 3:1 na sety poté, co v závěrečné sadě zvítězily 25:18, a soupeřkám vrátily loňskou finálovou porážku. 

Prostějovské volejbalistky s Českým pohárem
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Volejbalistky Olomouce se po nevýrazném úvodu herně zvedly až ve třetím dějství, kdy zlepšily obranu na síti. "Prostějov jsme v této části zápasu zatlačily servisem, dobře jsme přihrávaly a riskovaly v útoku i na podání. Kdybychom tak hrály po celou dobu, tak mohl být výsledek jiný," posteskla si kapitánka Olomouce Katarína Dudová.

Ve čtvrtém setu však volejbalistky Prostějova opět zpřesnily hru a soupeřkám už nedaly nejmenší naději na zvrat. "Do utkání jsme vstoupili dobře a byli jsme při chuti. Pouze ve třetím setu to bylo vyrovnanější, jinak jsme byli celý zápas lepší. Oddechl jsem si, hodně jsme si ten pohár přáli. A myslím, že jsme si jej zasloužili," řekl kouč vítězek Miroslav Čada. 

"Soupeř byl velmi kvalitní a v prvních dvou setech nás zatlačil servisem. Hráli jsme pod tlakem, pak jsme se z toho dostávali a vyrovnali hru, ale soupeř už si to nenechal vzít," hodnotil olomoucký trenér Jiří Teplý. "I se s stříbrem nemůžeme být nespokojeni," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějovské volejbalistky ovládly finále Českého poháru

Finále Českého poháru volejbalistek v Brně:

VK Prostějov - UP Olomouc 3:1 (12, 18, -20, 18)

Prostějov: Emontsová, Kozmiková, Trnková, Kossányiová, Herelová, Weissová, libero Kovářová - Horká. Trenér: Čada.

Olomouc: Kubínová, Dedíková, Sajdová, Napolitano, Michalíková, Strušková, libero Sainová - Košická, Dudová, Orvošová, Čutuková. Trenér: Teplý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články