Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liberci, Karlovarsku ani Brnu se v evropských pohárech nedařilo

Liberečtí volejbalisté prohráli v úvodním osmifinále Poháru CEV s italskou Veronou 1:3. Svěřenci Michala Nekoly na domácí půdě silnému soupeři statečně vzdorovali, v prvním setu dokázali Veronu přehrát v poměru 25:23. V dalších setech měl už ale navrch italský výběr plný hvězdných jmen, který si odváží cenné vítězství. V osmifinále nižšího Vyzývacího poháru se nedařilo na domácí půdě ani Karlovarsku, které podlehlo stejným výsledkem 1:3 švýcarskému Näfelsu. Ve stejné soutěži prohrálo Brno na půdě italské Ravenny 0:3.

Utkání Liberec - Karlovarsko
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Dukla vstoupila do duelu se čtvrtým týmem italské ligy odvážně a bez respektu. Po celý úvodní set svěřenci trenéra Michala Nekoly drželi vyrovnanou partii. Od stavu 17:17 převzali do svých rukou režii koncovky.

Italský soupeř stačil za stavu 24:21 pro Duklu pouze odvrátit dva setboly. Dílčí úspěch liberecké volejbalisty povzbudil. Udávali tempo zápasu ještě do poloviny druhého setu, v němž vedli 14:11. "Do té doby jsme hráli fantastický volejbal na hranici rizika. S tímto záměrem jsme proti silnému italskému týmu šli," řekl trenér Dukly Liberec Nekola. Ovšem to bylo ze strany Dukly všechno, dál už hráči nestačili držet krok.

Zkušený italský tým přehrával protivníka zejména precizní obranou na síti a nedal domácím volejbalistům nejmenší naději na zvrat. Hlavní oporou Dukly byl Jan Štokr, který si připsal 25 bodů.

"V dalším průběhu už Verona ukázala svou sílu na servisu a v obraně. Těmito dvěma činnostmi utkání otočila. Naopak my už jsme nebyli tolik agresivní na servisu. Ale odehráli jsme dobrou partii," dodal Nekola.

Karlovarsko mělo s Näfelsem, který je ve švýcarské lize momentálně třetí, větší naději na úspěch. Švýcarský tým vedený českým trenérem Daliborem Polákem ale svého protivníka zaskočil v prvním setu po slabším úvodu větší přesností.

Karlovarsko se probralo ve druhém dějství, které vyhrálo 25:19. Na slibný výkon ale svěřenci trenéra Jiřího Nováka v dalších dvou setech nenavázali, přenechali soupeři iniciativu a prohrou si zkomplikovali před odvetou ve Švýcarsku postupové naděje.

Brňanům v italské Ravenně nevyšel plán potrápit favorizovaného soupeře. Svěřenci trenéra Ondřeje Marka za pouhých 65 minut prohráli 0:3, ani v jednom setu se nedostali přes hranici dvaceti bodů. Hlavní oporou Brna byl Jan Pražák, který si připsal 10 bodů.

Osmifinále Poháru CEV volejbalistů - úvodní utkání:

Dukla Liberec - Calzedonia Verona 1:3 (23, -21, -12, -19)

Rozhodčí: Rusinoiu (Rum.) a Vasileidais (Řec.). Čas: 102 min. Diváci: 970.

Sestava a body Liberce: Veselý 4, Štokr 25, Galabov 14, Leikep 6, Janouch 1, Správka 6, libero Kopáček - Staněk, Holubec, Srb, Indra 1. Trenér: Nekola. Nejvíce bodů Verony: Stern 20, Jaeschke 16, Birarelli 13.

Osmifinále Vyzývacího poháru volejbalistů - úvodní utkání:

ČEZ Karlovarsko - Biogas Volley Näfels (Švýc.) 1:3 (-24, 19, -23, -22)

Rozhodčí: Ioannidis (Řec.) a Parvanovová (Bul.). Čas: 112 min. Diváci: 750.

Sestava a body Karlovarska: Hudeček 15, Treial 12, M. Kriško 14, Zmrhal 14, Prešinský 9, Ropret 4, libero Pfeffer - Hukel, Široký, Rejlek 2. Trenér: Novák. Nejvíce bodů Näfelsu: Martinez 22, Radomski 12, Brändli 11.

Bunge Ravenna - Volejbal Brno 3:0 (15, 19, 14)

Rozhodčí: Georgouleas (Řec.) a Willems (Bel.). Čas: 65 minut. Diváci: 1200.

Sestava a body Brna: Handlíř 4, Mendoza 4, Boula 3, Hrazdira 5, Pražák 10, Okošanovič 6, libero Weber - Římal 1, Klapal. Trenér: Marek. Nejvíce bodů Ravenny: Buchegger 16, Poglajen 9, Diamantini 9.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy