Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Očekávaný šlágr v Olomouci si podmanil hostující Prostějov

Prestižní souboj hanáckých rivalů v extralize volejbalistek vyhrál mistrovský Prostějov na půdě Olomouce 3:1. Domácí tým, který dlouholetého suveréna nejvyšší soutěže dokázal v minulé sezoně čtyřikrát porazit, se tentokrát musel spokojit jen s jedním setem, byť ho vybojoval po velkém obratu ze stavu 9:16. 

Prostějovské svěřenkyně Miroslava Čady touží po desátém titulu a v Olomouci za ním vykročily cenným vítězstvím. I když během léta z poloviny obměnily kádr, s pomocí nových posil Weissové, Horké či Kossányiové extraligový magnet 2. kola zvládly.

Pomohly si dvanácti bodovými bloky a vyšší úspěšností v útoku. I tak měl zkušený kouč k výkonu výhrady. "Byli jsme málo produktivní v útoku a tím byla hra poměrně vyrovnaná. Mnohem lepší jsme ale měli obranu na síti, což nakonec rozhodlo," hodnotil Čada.

Mrzelo jej nicméně klopýtnutí za stavu 2:0 na sety a 16:9. "Tam začalo domácím vycházet riskantní podání, my jsme znejistěli na přihrávce a chybami právě na příjmu i při zmíněném zakončení jsme nechali soupeře vrátit se do střetnutí. Naopak pozitivní je, jak se tým dokázal z těchto problémů ve čtvrté sadě zvednout a že vybojoval výhru za tři body," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprízu loňského finále opanovaly volejbalistky Prostějova

Reprezentační blokařka Trnková přispěla k vítězství 16 body. V sestavě Olomouce byla nejvíce skórující hráčkou univerzálka Jana Napolitano Šenková s 21 body. "Od půlky třetí sady jsme spravili příjem, hra se vyrovnala a nakonec mnoho nescházelo k tie-breaku. Při troše štěstí mohl i čtvrtý set dopadnout v náš prospěch," řekl olomoucký trenér Jiří Teplý.

Druhou výhru v nové sezoně si připsala i Ostrava, která doma zdolala Šternberk 3:0. Tři body získal i liberecký nováček nejvyšší soutěže. Ve Frýdku-Místku uspěl rovněž ve třech setech.

Uniqa extraliga volejbalistek - 2. kolo:

Olomouc - Prostějov 1:3 (-21, -15, 22, -22)
Nejvíce bodů: Napolitano 21, Sajdová 9, Michalíková 8 - Trnková 16, Horká 14, Kossányiová 13, Herelová 12.

Frýdek-Místek - Liberec 0:3 (-15, -25, -12)
Nejvíce bodů: Pavelková 11, Borovcová 6, Kukučová 5 - Krišková 13, Staňková a Mikšíková po 11.

Olymp Praha - Fénix Brno 3:0 (9, 15, 8)
Nejvíce bodů: Komárková 12, Šimáňová 11, Melicharová a Kalhousová po 9 - Beránková 6, Šnellyová 5, Pospíšilová 4.

Ostrava - Šternberk 3:0 (13, 8, 17)
Nejvíce bodů: Nachmilnerová, H. Kojdová, Makauskaiteová po 11 - Polášková 11, Kotlabová 6, Hudylivová 5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články