Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Prostějov vykročil do sezony vítězně stejně jako Olomouc, Liberec má první bod

Oba finalisté posledního ročníku zahájili novou volejbalovou sezonu úspěšně. Obhájkyně titulu a devítinásobné šampionky z Prostějova hladce zvítězily ve Šternberku a poražené finalistky z Olomouce zase uspěly nad pražským Olympem. Nováček soutěže Liberec si připsal první bod za těsnou prohru s KP Brno.

Prostějovské hráčky začaly ve Šternberku velkým náporem a v prvním setu deklasovaly soupeřky 25:9. "Už několikátý rok jsme začali sezonu proti mistrovskému Prostějovu, který pořád drží svou kvalitu, a bylo vidět, že znovu bude útočit na titul. Na naší straně hned tři hráčky absolvovaly extraligovou premiéru a v prvním setu bylo vidět, že máme strach," řekl domácí kouč Martin Hroch.

Od druhé poloviny zápasu už převaha svěřenkyň Miroslava Čady nebyla tak jednoznačná, i tak obhájce titulu dominoval. Univerzálka Horká se po návratu z angažmá v Polsku uvedla 17 body a byla nejvíce bodující hráčkou zápasu.

Volejbalistky Olomouce, které loni dokázaly Prostějov hodně potrápit a připravily ho v březnu o Český pohár, uspěly proti omlazenému Olympu a v žádném ze setů nepustily soupeřky přes 17 bodů.

Velkou bitvu při premiéře v extralize svedla liberecká Dukla s Královým Polem, které pátou sadu vyhrálo 17:15. Ostrava potvrdila medailové ambice rovněž venkovním vítězstvím 3:0 v Přerově. Úvodní kolo zakončí zápas Fénixu Brno s Frýdkem-Místkem ve čtvrtek.

Uniqa extraliga volejbalistek - 1. kolo:

Olymp Praha - Olomouc 0:3 (-12, -17, -15) Nejvíce bodů: Černá 10, Kalhousová 7, Šimáňová 5 - Sajdová 17, Strušková 11, Košická a Napolitano po 9.

Šternberk - Prostějov 0:3 (-9, -17, -21) Nejvíce bodů: Hudylivová a Kotlabová po 9, Hanousková a Polášková po 5 - Horká 17, Emontsová 12, Herelová 10.

Liberec - KP Brno 2:3 (-26, 21, 16, -19, -15) Nejvíce bodů: Krišková 34, Mikšíková 18, Kohoutová 12 - Boulová 16, Suchá 15, Vyklická 14.

Přerov - Ostrava 0:3 (-13, -21, -19).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články