Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kolocová s Kvapilovou si na ME zahrají o medaile. Semifinále vydřely proti Finkám

Jurmala (Lotyšsko) – Jízda Kristýny Hoidarové Kolocové a Michaly Kvapilové na mistrovství Evropy se nezastavila ani ve čtvrtfinále. České plážové volejbalistky v třísetové bitvě udolaly v lotyšské Jurmale Taru Lahtiovou a Anniinou Parkkinenovou z Finska 21:18, 18:21 a 15:12 a jsou v semifinále. Mají tak jistotu, že si zahrají o medaile. Přímý přenos semifinále sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz v neděli od 10:00.

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou
zdroj: Facebook autor: Kristýna \"Kiki\" Hoidarová Kolocová

V neděli se české reprezentantky střetnou v duelu o finále s nejvýše nasazenými Němkami Chantal Laboureurovou a Julií Sudeovou.

"Radost ze semifinále máme samozřejmě velikou a uděláme vše pro to, aby z toho byla placka," napsaly Hoidarová Kolocová s Kvapilovou.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou zvládly proti Finkám výborně první set. V silném větru rychle vedly 6:0 a náskok udržely, i když soupeřky snížily na 8:7. Ve druhém setu české volejbalistky naopak prohrávaly až o čtyři body. Sice srovnaly na 11:11, ale v koncovce chybovaly, zatímco Lahtiové s Parkkinenovou pomohla páska.

Tie-break zvládly na jedničku stejně jako o den dříve v osmifinále. Od stavu 8:10 získaly čtyři body v řadě. Mečbol připravila Hoidarová Kolocová odvážným servisem za síť a při druhé možnosti zápas ukončit se Češkám podařilo vytlouct bloky.

"Dnes to bylo o chybách. Kdo jich udělal méně, vyhrál. To rozhodlo," uvedla výborně bránící Hoidarová Kolocová. "V důležité chvíli jsme se chyb vyvarovaly, zatlačily mladší z Finek a donutily ji udělat pár chyb," doplnila.

Češky se dokázaly v utkání na centrkurtu, který byl hodně zaplněn finskými fanoušky, vypořádat s větrem. "Byl extrémně nepříjemný, protože nefoukalo z jedné strany, ale všemožně se točil, zesiloval a slábnul. Nedalo se na něj zvyknout. O to víc bylo potřeba se koncentrovat na každý míč," uvedla Kvapilová.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou v případě zisku medaile navážou na Markétu Nausch Slukovou a Barboru Hermannovou, které loni vybojovaly stříbro. V Jurmale ale nestartují kvůli problémům Nausch Slukové se zády.

Češi slavili úspěchy v začátcích evropských šampionátů. Eva Ryšavá (dříve Celbová) se Soňou Novákovou (Dosoudilovou) triumfovaly na ME v letech 1996 a 1998. Mezi muži získali zlato současný předseda volejbalového svazu Marek Pakosta s Michalem Palinkem v roce 1996.

Ve čtvrtfinále překvapivě vypadly favorizované Němky Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová. Olympijské vítězky a mistryně světa, které útočily na třetí evropský titul za sebou, prohrály s krajankami Nadjou Glenzkeovou a Julií Grossnerovou 1:2 na sety. Obhájkyně zlatých medailí promarnily dva mečboly.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale:

Ženy - čtvrtfinále: Hoidarová Kolocová, Kvapilová (5-ČR) - Lahtiová, Parkkinenová (10-Fin.) 2:1 (18, -18, 12).

Muži - Semifinále: Lupo, Nicolai (2-It.) - Brouwer, Meeuwsen (6-Niz.) 2:1 (-23, 15, 11), Samoilovs, Šmedinš (4-Lot.) - Koekelkoren, Van Walle (11-Belg.) 2:1 (14, -15, 12).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články