Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kolocová s Kvapilovou na závěr skupiny padly, přesto jdou na ME přímo do osmifinále

Jurmala (Lotyšsko) – Na závěr základní skupiny si připsaly první porážku na mistrovství Evropy, plážové volejbalistky Kristýnu Hoidarovou Kolocovou s Michalou Kvapilovou to ale trápit nemusí. Na šampionátu hraném v Jurmale i tak ovládly skupinu E a postoupily rovnou do osmifinále. Obsadí tak nejhůře dělené deváté místo.

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou
zdroj: Facebook autor: Kolocová & Kvapilová - Czech Beachvolleyball Team

Česká dvojice během čtvrtka nejprve porazila s velkou převahou Norky Ingrid Lundeovou a Odu Johanne Ulvesethovou 21:13, 21:10, odpoledne pak podlehly Ruskám Jekatěrině Birlovové s Naděždou Makroguzovovou 15:21 a 19:21. Udržely se nicméně před nimi v konečné tabulce skupiny E. Rusky i Norky měly rovněž po dvou výhrách a jedné porážce, ty začnou play-off od prvního kola.

"Zápas s Ruskama nebyl z našich nejlepších, nefungovaly nám základní činnosti, ale doufáme, že jsme se z toho poučily a do play-off nastoupíme připravené," uvedla Kolocová.

Birlovové s Makroguzovovou podlehly po dvou výhrách v nedávné době. Narazily na ně také ve skupině MS ve Vídni, kde ve druhé sadě odvrátily čtyři mečboly a vyhrály v tie-breaku.

V lázeňské Jurmale startují Kolocová s Kvapilovou jako jediné české zástupkyně, neboť Markétu Nausch Slukovou s Barborou Hermannovou připravily o šanci na obhajobu stříbra problémy se zády Slukové. Muži se nekvalifikovali.

Výsledky ME v plážovém volejbalu v Jurmale

Skupina E:

Hoidarová Kolocová, Kvapilová (5-ČR) - Lundeová, Ulvesethová (21-Nor.) 2:0 (13, 10), Birlovová, Makroguzovová (12-Rus.) - Kolocová, Kvapilová 2:0 (15, 19), Birlovová, Makroguzovová - Caicaová, Liepinlauská (28-Lot.) 2:0 12, 19), Lundeová, Ulvesethová - Caicaová, Liepinlauská 2:1 (19, -16, 12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články