Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češky si finále World Grand Prix II nezahrají, nestačily na Polsko

Ostrava - Druhá divize světové Grand Prix vyvrcholí závěrečným Final Four v Ostravě, finále však bude bez české účasti. Domácí hráčky nestačily v semifinálovém duelu na Polsko, kterému podlehly 1:3 na sety. O triumf si zahrály s Polkami reprezentantky Jižní Koreje, jež přehrály Němky 3:2 na sety. Souboj o 3. místo mezi Českem a Německem můžete sledovat v neděli od 15:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Finále je na programu od 18:00.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Začali jsme dobře, otočili jsme koncovku prvního setu, ale škoda druhého. Udělali jsme pár nevynucených chyb, zbrzdil nás sporný míč a trápily se obě nahrávačky. Nepomohli jsme si a byli slabší na servisu," shrnul semifinále trenér Zdeněk Pommer.

Jeho tým po náročné téměř měsíční misi v Americe, kde na turnajích v Peru, Portoriku a Kanadě vyhrál sedm z devíti zápasů, před domácím publikem začal dobře. Za výhrou kráčel do stavu 18:15 ve druhé sadě, pak se jeho hra rozpadla a Polky začaly dominovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky nezvládly semifinále proti Polsku a o bronz se utkají s Německem

"Jakmile proti silným týmům povolíte na servisu, začnou tlačit," konstatoval Pommer. Nepomohlo mu střídání, vývoj se snažil zastavit i s pomocí velezkušené univerzálky Havlíčkové, která dosud měla v reprezentační sezoně volno, či příchodem nahrávačky Smutné.

Polky si výhru nenechaly vzít a vrátily českým volejbalistkám těsnou prohru v nedávné kvalifikaci mistrovství světa ve Varšavě. "Musíme se oklepat. Němky nad Koreou vedly 2:0 a prohrály, budou nabuzené. Musíme být důraznější a tlačit," plánoval český trenér na nedělní zápas o třetí místo. Hvězda zápasu blokařka Kakolewská si připsala 18 bodů. 

Final Four druhé divize Grand Prix volejbalistek - semifinále:

ČR - Polsko 1:3 (25, -20, -21, -20)
Sestava a body ČR: Vincourová 1, Toufarová 12, Kossányiová 12, Mlejnková 12, Nachmilnerová 2, Strušková 7, libero Dostálová - Purchartová 8, Havlíčková 9, Smutná 1, Bednářová 1, P. Kojdová, Kohoutová 3. Trenér: Pommer. Nejvíce bodů Polska: Kakolewská 18, Smarzeková 16. Rozhodčí: Rapisarda (It.), Ramirez (Dom. rep.). Čas: 122 min. Diváci: 2400. 

Korea - Německo 3:2 (-19, -13, 21, 18, 12)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články