Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistkám se na Grand Prix daří, znovu porazily Peru a znají soupeřky pro Final Four

Richmond (Kanada) - Z Peru se stal oblíbený soupeř českých volejbalistek. Na kanadské Grand Prix zvítězily Češky znovu 3:1 a připsaly si proti Jihoameričankám už druhou výhru. S bilancí šesti triumfů a jediné prohry zůstávají reprezentantky na čtvrtém místě v tabulce druhé divize. Dvě kola před koncem základní části je tak jisté, že se na ostravském Final Four představí domácí hráčky s výběry Koreje, Polska a Německa.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Šesté vítězství v Grand Prix české hráčky získaly nad Peru zejména díky výbornému podání a obraně na síti. Podařilo se jim osm es. "Servis rozhodl. Daly jsme hodně es, podáním tlačily po celou dobu. Taky jsme dobře blokovaly a celkově jsme hrály dobře," hodnotila nahrávačka Pavla Vincourová.

Nejlepší hráčkou zápasu byla smečařka Michaela Mlejnková. Volejbalistka Stuttgartu nasbírala 22 bodů, osmnáct útokem a čtyři blokem. Český tým zvítězil po setech 25:23, 22:25, 25:19 a 25:17, na poměr bodových bloků předčil Jihoameričanky 13:7.

"Ve druhém setu jsme ale nehráli dobře, chyběla nám energie. Pak už jsme dobře servírovali a zbytek zápasu měli pod kontrolou," dodal trenér Zdeněk Pommer. Dále čeká jeho tým prověrka proti evropskému rivalovi Německu. V neděli v generálce na Final Four v Ostravě-Porubě nastoupí proti domácí Kanadě, která proti Němkám v pátek neuhrála ani set.

Grand Prix volejbalistek, turnaj 2. divize v Richmondu (Kanada):

ČR - Peru 3:1 (23, -22, 19, 17)

Sestava a body ČR: Vincourová 2, Toufarová 15, Nachmilnerová 15, Strušková 9, Mlejnková 22, Bednářová 2, libero Dostálová - Kossányiová 12, Kopáčová 2, libero Vaňková. Trenér: Pommer. Nejvíce bodů Peru: Leyvaová 16, Uribeová a Friasová po 9. Rozhodčí: Perez (Port.), Charles (Trin.). Čas: 115 min. Diváci: 1000.

Německo - Kanada 3:0 (17, 18, 20).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy