Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítěznou sérii českých volejbalistek na Grand Prix ukončilo Portoriko

San Juan - V pátém zápase Grand Prix našly české volejbalistky první letošní přemožitelky. Jejich sérii vítězství utnulo Portoriko, které na domácím turnaji v San Juanu vyhrálo 3:0. Češky jsou v tabulce druhé divize na čtvrtém místě, coby pořadatel mají účast na Final Four za dva týdny v Ostravě jistou.

Sport
zdroj: ČT4

Před týdnem na úvodním turnaji v Peru svěřenkyně kouče Zdeňka Pommera zdolaly Portoriko 3:1, před 8500 tisíci diváky v San Juanu ale v sobotu večer byly lepší domácí hráčky. Trenér Pommer se je snažil zastavit střídáním, na hřiště se dostalo všech 14 reprezentantek.

"Prohráli jsme dnes jako celý tým. Nebyla jediná herní činnost, v níž bychom byly lepší. Portoriko nás dostalo pod velký tlak. Oproti minulému týdnu se výrazně zlepšilo a před úžasným publikem si zasloužilo vyhrát," řekla kapitánka Karolína Bednářová. Zmínila i blokařku Albu Hernandezovou, jež si připsala sedm bodových bloků.

"Bylo těžké se přes ni dostat," dodala Bednářová. Z české sestavy nasbírala nejvíce bodů smečařka Michaela Mlejnková (12), která nastoupila od druhého setu. Dnes od 21:10 SELČ se české volejbalistky utkají s Kanadou. V jejich hale v Richmondu pak v příštím týdnu odehrají závěrečný turnaj. V tabulce druhé divize zatím drží postupová místa do ostravského semifinále Polsko, Korea a Německo.

Grand Prix volejbalistek, turnaj 2. divize v San Juanu:

Portoriko - ČR 3:0 (20, 21, 17)

Sestava a body ČR: Bednářová 1, Purchartová 2, Kopáčová 3, P. Kojdová 10, Nachmilnerová 5, Smutná 1, libero Vaňková - Kohoutová, Mlejnková 12, Strušková 2, Vincourová 2, Toufarová 3, Kossányiová 1, libero Dostálová. Trenér: Pommer. Nejvíce bodů Portorika: Ocasiová 16, Santanaová 12. Rozhodčí: Cacador (Braz.), Ramirez (Dom. rep.). Čas: 88 min. Diváci: 8500.

Bulharsko - Kanada 3:1 (-15, 28, 29, 21).



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články