Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalistky na úvod Grand Prix v Peru porazily hladce Kolumbii

Chiclayo - České volejbalistky zahájily v Peru soutěž Grand Prix vítězstvím 3:0 nad Kolumbií po setech 25:23, 25:21 a 25:20. Před domácím Final Four druhé divize v Ostravě odehrají ještě osm zápasů. V dalším duelu nastoupí v sobotu v noci proti Portoriku, které v úvodním kole podlehlo domácímu Peru 1:3.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je to důležitý výsledek z pohledu prvního zápasu. Jsem rád, že jsme zvládli druhý set, který jsme se dostali pod tlak a Kolumbie hrála výborně. Přesto jsme ho dotáhli a v koncovce jsme byli šťastnějším týmem," řekl trenér Zdeněk Pommer.

České hráčky předčily Jihoameričanky úspěšností v útoku i obranou na síti, bodových bloků zaznamenaly devět oproti kolumbijským pěti. Pommer však nebyl s obrannou činností spokojený. "Na přihrávce a v obraně jsme udělali hodně chyb," řekl.

Nejvíce bodů na české konto přidala Marie Toufarová. Ostravská univerzálka nasbírala 16 bodů, z toho devět útokem, čtyři blokem a tři ze servisu. "Kolumbie věděla, jak nás zatlačit podáním. Občas jsme měly na hřišti těžké momenty, ale věděly jsme, jak se z nich dostat a vést zápas k vítězství. Věřím, že se z našich silných i slabých stránek poučíme," hodnotila kapitánka Karolína Bednářová.

První turnaj zakončí české volejbalistky v neděli proti domácímu Peru, za týden odehrají tři zápasy v Portoriku a poslední třetina je čeká v Kanadě. Final Four druhé divize bude hostit Ostrava 29. a 30. července, česká reprezentace má coby pořadatel účast jistou. Grand Prix pro ně zároveň slouží jako příprava na baráž o mistrovství světa a také na evropský šampionát v Gruzii.

Česko - Kolumbie 3:0 (23, 21, 20)

Sestava a body Česka: Vincourová 2, Toufarová 16, Mlejnková 11, P. Kojdová 1, Nachmilnerová 8, Strušková 12, libero Dostálová - Bednářová 5, Smutná, Kopáčová 1. Trenér: Pommer.

Nejvíce bodů Kolumbie: Segoviaová, Perezová a Rangelová po 8.

Rozhodčí: Borroto (Kuba), Maroszek (Pol.). Čas: 78 min. Diváci: 2800.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články