Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Volejbalisté si poradili s Kyprem, tabulku ale vedou Finové

Karlovy Vary ‒ Čeští volejbalisté se vrátili na vítěznou vlnu. Své kyperské soupeře v kvalifikaci na MS porazili 3:0 na sety, když problémy měli pouze v první sadě. Klíčový z hlediska kvalifikace bude ale souboj Čechů s Finy, na který dojde v neděli.

Čeští volejbalisté slaví vítězství
zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír

Vítěz šestičlenné skupiny si zajistí účast na MS 2018, o jehož pořadatelství se podělí Itálie a Bulharsko. Týmy z druhých míst kvalifikačních skupin odehrají v červenci baráž. Finové v utkání neporažených týmů zdolali Španělsko 3:1 a k udržení prvního místa jim v nedělním zápasu stačí bod za pětisetovou prohru. Pokud čeští volejbalisté zvítězí 3:0 nebo 3:1, vystřídají soupeře na první pozici a postoupí na MS přímo, při porážce však mohou klesnout na třetí příčku.

"Na začátku zápasu jsme byli po porážce se Španělskem málo sebevědomí, až od druhého setu jsme začali hrát normálně. Proti Finsku musíme začít ostrým servisem, dostat soupeře pod tlak a vydržet to celý zápas," řekl Falasca.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté porazili Kypr jednoznačně 3:0

Po dvou hladkých výhrách reprezentanti v pátek podlehli Španělsku 2:3 a proti Kypru nesměli zaváhat. Soupeř si v Karlových Varech dosud připsal jen výhru nad Severním Irskem, domácí mužstvo bylo velkým favoritem, ale na počátku zápasu se potýkalo s nervozitou a řadou nepřesností.

Češi v úvodním setu přišli o šestibodový náskok, v koncovce neproměnili dva setboly a Kypr prohrál jen minimálním rozdílem 24:26. "To bylo úplně zbytečné. Chybí nám agresivita, hrajeme vlažně, s takovýmhle projevem to nejde. Vždyť jsme vedli o šest bodů, ale pak přišla krizička a vybral si ji každý," řekl o přestávce střídající univerzál Jan Hadrava.

Od druhé sady domácí tým skutečně přidal, rapidně se zlepšil zejména na bloku a na podání, kterým zaznamenal osm es. Kyperský celek už nedokázal vzdorovat, uhrál jen 12 bodů a v třetím dějství se mu proti pozměněné české sestavě dařilo jen o málo lépe. "První set byl nervózní, ten včerejšek jsme měli trochu v hlavách. Ale zvládli jsme to a pak už nebylo co řešit," prohlásil smečař Adam Bartoš.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistů - skupina F v Karlových Varech:

ČR - Kypr 3:0 (24, 12, 17) Rozhodčí: Mezöffy (Maď.), Lazarevič (Srb.). Čas: 68 min. Diváci: 1000. Sestava a body ČR: A. Bartoš 8, Beer 6, Finger 9, Džavoronok 7, Holubec 7, Janouch 1, libero Kryštof - Hadrava 6, Habr, Michálek, Šulista 5, Zajíček 2. Nejvíce bodů Kypru: Jorgiu 10, Alexiu a A. Petrakidis po 6.

Švédsko - Severní Irsko 3:0 (15, 13, 21), Finsko - Španělsko 3:1 (19, -21, 19, 22).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články