Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Češi si poradili také se Švédskem a v kvalifikaci zatím neprohráli ani set

Karlovy Vary - Kvalifikace na volejbalové mistrovství světa pokračuje z českého pohledu vítězně. Tentokrát nedali čeští reprezentanti šanci výběru Švédska a po jasné výhře 3:0 po setech 25:19, 25:16 a 25:20 dotáhli v průběžné tabulce vedoucí Finy s plným počtem bodů ze dvou utkání. V dalším zápase národní tým čeká reprezentace Španělska.

Na předchozím MS před třemi lety v Polsku čeští volejbalisté chyběli a nyní v Karlových Varech mají jediný cíl: vybojovat návrat mezi elitu. Švédy porazili 3:0 po setech 25:19, 25:16 a 25:20. Po dvou dnech se dělí o vedení v tabulce s Finy. Vítěz skupiny postoupí na šampionát v příštím roce přímo, tým na druhém místě bude hrát v červenci baráž.

K vítězství nad Švédy přispěl největším bodovým přídělem smečař Donovan Džavoronok, autor 16 bodů. "Soupeř byl lépe připravený i technicky než Severní Irsko, ale my to zvládli výborně. A nahrávači to pinkalo suprově," chválil Džavoronok spolupráci s Jakubem Janouchem i střídajícím Filipem Habrem.

Španělský kouč Miguel Falasca znovu dával šanci více hráčům. V každém setu se českému týmu podařilo brzy soupeři bodově odskočit a přesvědčivě kráčel za výhrou. "Švédové byli v poli houževnatí, ale na to jsme byli připraveni, hráli jsme trpělivě a nekazili. Když takhle budeme hrát, není problém Španěly porazit," dodal Džavoronok, smečař italské Monzy.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistů v Karlových Varech - skupina F:

ČR - Švédsko 3:0 (19, 16, 20) Rozhodčí: Dobrev (Bulh.), Herbik (Pol.). Čas: 72 min. Diváci: 1000. Sestava a body ČR: Janouch 3, A. Bartoš 2, Beer 7, Finger 8, Džavoronok 16, Holubec 10, libero Kryštof - Habr, Hadrava 2, Michálek 3, Šulista. Trenér: Falasca. Nejvíce bodů Švédska: Gustavsson 13, Pettersson a Nilsson po 8.

Finsko - Severní Irsko 3:0 (8, 8, 9), Španělsko - Kypr 3:0 (17, 14, 22).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články