Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Prostějovské volejbalistky ovládly rozhodující 5. finále a slaví další titul

Prostějov – Panování volejbalistek Prostějova pokračuje. Prostějovanky v rozhodujícím pátém finále zvítězily nad Olomoucí 3:2 a zlaté medaile získaly už devátým rokem v řadě. Ke všem titulům Prostějov dovedl Miroslav Čada a spolu s pěti ligovými trofejemi na lavičce Králova Pole Brno je trenérem nejlepšího českého klubu už počtrnácté. 

Prostějovská volejbalová radost
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Do role hlavního kouče se přitom Čada vrátil až na začátku března po nezvyklé sérii porážek, do té doby byl u družstva "jen" poradcem.

Prostějovské hráčky se letos na titul pořádně natrápily. Za předchozích osm let prohrály ve finálových sériích jediný zápas (hned v roce 2009 s KP Brno), letos Olomouc vzdorovala až do pátého setu pátého zápasu. Tie-break po vyrovnaném průběhu zápasu vyhrál domácí celek jasně 15:6, zejména zásluhou bezchybného útoku smečařky Barbory Gambové.

Olomouc věřila, že by mohla po skvělé sezoně a zisku Českého poháru ukončit čekání na titul, které trvá už 21 let. Čtyřikrát dokázala v této sezoně dosavadní suverénky přehrát, ve finálové sérii ale kýžený třetí bod nepřidala. V závěru už neměla síly rozjetý Prostějov zastavit.

První sadu tým vedený Jiřím Teplým ztratil 21:25, druhou vyhrál 25:22. Domácí kouč Čada poté nabádal své svěřenkyně ke klidu a jednoduché hře a v další sadě favoritky povolily Olomouci jen 12 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějovské volejbalistky vybojovaly devátý titul v řadě

Nervozita ale pak sedla na domácí tým. Byť vedl ve čtvrtém setu 19:16, olomoucké hráčky při podání Napolitano Šenkové několikrát zablokovaly a vynutily si tie-break. Ten si vzala do své režie Gambová, hvězda posledních okamžiků a autorka 17 bodů. Více dnes nasbírala jen druhá smečařka, Němka Laura Emontsová (23).

"Užili jsme si celou sérii od začátku až do konce, bohužel pro nás s nešťastným koncem. Sezona ale byla fantastická a chválím celý tým za bojovnost. Nemáme se za co stydět," řekl kouč Jiří Teplý, jenž prožil s Olomoucí v 90. letech všechny čtyři tituly. 

Finále play-off extraligy volejbalistek - 5. zápas:

Prostějov - Olomouc 3:2 (21, -22, 12, -20, 6)

Prostějov: Gambová 17, Herelová 12, Hindriksenová 3, Emontsová 23, Frigová 8, Massová 12, libero Kovářová - Cruzová, Nová. Trenér: Čada.

Olomouc: Kubínová 4, Dedíková 8, Sajdová 15, Napolitano Šenková 14, Michalíková 8, Strušková 12, libero Sainová - Košická 11, Čutuková, Dudová 2, Andrejevová, libero Přibilová. Trenér: Teplý. 

Konečný stav série: 3:2.

Konečné pořadí extraligy 2016/17:
1. Prostějov, 2. Olomouc, 3. KP Brno, 4. Ostrava, 5. Olymp Praha, 6. Frýdek-Místek, 7. Šternberk, 8. Přerov, 9. Fénix Brno. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články