Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Olomoucké volejbalistky podruhé zdolaly Prostějov a mají titul na dosah

Olomouc - Volejbalistkám Olomouce chybí poslední krok k extraligovému titulu, na který čekají 21 let. Ve třetím finále porazily na domácí palubovce Prostějov 3:2 po setech 25:17, 25:23, 16:25, 19:25 a 15:9. V sérii vedou 2:1, čtvrtý duel s úřadujícími mistryněmi je na programu ve čtvrtek opět v Olomouci.

Olomoucké hráčky vstoupily do zápasu s velkým odhodláním a povedlo se jim přesnějším podáním a jistějšími bloky dostat soupeřky pod tlak. Obhájkyně titulu doplácely na nevynucené chyby a nepřesnosti, v úvodní sadě uhrály pouhých sedmnáct míčů. I když v úvodu druhého dějství hostující celek srovnal krok, od stavu 13:13 se opět propadl do herního útlumu.

Domácí volejbalistky jeho krize využily k devítibodové šňůře, vidina snadného zisku setu se jim ale po chvilkovém sebeuspokojení rozplynula. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady se probraly a snížily až na rozdíl jediného bodu (22:23), koncovku si nicméně domácí volejbalistky pohlídaly. V dalších dvou setech ale hráčky Prostějova převzaly režii zápasu do svých rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Olomouce se ve finálové sérii s Prostějovem ujaly vedení

Zlepšily kombinaci a mnohem častěji se prosazovaly na síti. Vyrovnaly na 2:2 a stejně jako v úvodním finálovém duelu musel rozhodnout tie-break. Olomoucké volejbalistky se však v bouřlivé kulise opět vzchopily a od úvodních míčů rozhodující sady si vypracovaly náskok. Soupeřky už ke zvratu nepustily a proměnily hned první mečbol. "Do tie-breaku jsme šli s tím, že nemáme co ztratit. V této sezoně je koloritem, že se nám právě zkrácená hra proti Prostějovu daří," řekl olomoucký trenér Jiří Teplý. Hlavní oporou Olomouce byla Jana Napolitano Šenková s 20 body, stejný bodový zisk si v týmu Prostějova připsala Laura Emontsová.

"Klíč k úspěchu byl hlavně ve výborném servisu, kterým jsme dostávali soupeřky pod tlak. Dařilo se nám i v obraně," konstatoval Teplý. Zato jeho protějšek u prostějovského týmu Miroslav Čada těžko hledal klady. "Nenašla se hráčka, která by nás v krizových situacích táhla," uznal. "Hráli jsme v úvodu hodně ustrašeně. Zápas byl přitom v útoku i v obraně vyrovnaný. Stále však máme ještě jeden pokus na to, abychom situaci obrátili," řekl.

Bronzové medaile ve volejbalové extralize získaly po šesti letech hráčky KP Brno. V rozhodujícím utkání série o třetí místo vyhrály v Ostravě 3:2. Ostravanky přitom měly k
obhajobě třetí příčky slibně nakročeno, ale druhý i třetí zápas ztratily v pěti setech.

Finále play-off extraligy volejbalistek - 3. zápas:

Olomouc - Prostějov 3:2 (17, 23, -16, -19, 9)

Sestavy a body:

Olomouc: Sajdová 10, Dudová 6, Dedíková 7, Čutuková 5, Napolitano Šenková 20, Michalíková 12, libero Sainová - Andrejevová 1, Kubínová 1, Košická 1, Strušková 5. Trenér: Teplý.

Prostějov: Massová 12, Gambová 6, Herelová 11, Hindriksenová 5, Emontsová 20, Frigová 8, libero Kovářová - Rodriguezová 3, Tinklová 1, Nová. Trenér: Čada. Stav série: 2:1.

O 3. místo - 3. zápas: 
Ostrava - KP Brno 2:3 (21, -24, 18, -15, -13) 
Nejvíce bodů: Toufarová 21, P. Kojdová 14, Zemanová 13 - Měrková 22, Salanciová 20, Pottsová 17. Konečný stav série: 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články