Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Zenit Kazaň potřetí v řadě ovládl Ligu mistrů, ve finále smetl Perugii

Řím – Už potřetí v řadě vybojoval titul ve volejbalové Lize mistrů ruský Zenit Kazaň. Ve finále Final Four si hravě poradil s italskou Perugií 3:0 na sety. Zenit se tak stal dalším volejbalovým týmem v historii, který dokázal vytvořit takovou šňůru. Předtím se to dvakrát podařilo legendárnímu CSKA Moskva, ale také italské Ravenně, Modeně či Trentinu.

Radost volejbalistů Zenitu Kazaň
zdroj: imago sportfotodienst autor: Insidefoto

Dominance volejbalistů Kazaně se projevila hned v úvodní sadě, kterou favorité vyhráli rozdílem deseti bodů. Poté, co zvládli jedinou vyrovnanou koncovku ve druhém setu, přišly málo vídané okamžiky na servisu. Za koncovou čáru se postavil jeden z nejlepších ofenzivních volejbalistů planety Wilfredo Leon a pomohl Kazani sérií čtyř přímých bodů z podání v řadě.

Také třetí sadu získali obhájci titulu propastným rozdílem a ve finále Ligy mistrů porazili Perugii po setech 25:15, 25:23 a 25:14. Tým Zenitu Kazaň prožívá skvostnou sezonu, ve které vládne domácí superlize bez porážky a v Lize mistrů ztratil pouhé dva sety. S celkovými pěti tituly v nejprestižnější klubové soutěži se Kazaň posunula na druhé místo historické tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Kazaň potřetí v řadě ovládla LM, Perugiu smetla 3:0
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články