Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jihostroj po vítězství nad Karlovarskem otočil stav série a stejně jako Liberec vede 2:1

České Budějovice - Semifinálová série mezi českobudějovickým Jihostrojem a Karlovarskem se za stavu 1:1 na zápasy přesunula na jih Čech. Jihočeši navázali na poslední vydařený duel v Karlových Varech a v sérii přidali už druhé vítězství po jednoznačném zápase, ve kterém slavil Jihostroj 3:0 na sety. Liberečtí obhájci titulu zdolali ve druhé semifinálové sérii nejlepší celek základní části Kladno 3:2 a rovněž se ujali vedení 2:1 na zápasy.

České Budějovice měly k vítězství mnohem snazší cestu, třebaže jim stále chybějí Gevert s Filou a v třetím setu se navíc zranil i Hackworth. Dařilo se ale blokařům Sobotkovi a Machovi, kteří v domácím týmu nasbírali nejvíce bodů, nahrávač Habr se zase blýskl čtyřmi esy.

"Je super, že máme další bod. Zranění sérii ovlivnit nemusí, my máme hru založenou hlavně na obraně. Šotola už hrál proti Příbrami, zvládá to výborně," prohlásil Vladimír Sobotka.

Kapitán Karlovarska Ondřej Hudeček zaznamenal 17 bodů, ale uznal, že České Budějovice jeho tým opět ubránily. "Zranění univerzála sérii asi neovlivní, navíc jsem dopoledne na tréninku viděl smečovat jejich chilského univerzála. Třeba ho ještě vytáhnou," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihostroj porazil Karlovarsko 3:0 na sety a vede v sérii 2:1

Liberec nad Kladnem vyhrál podruhé za sebou 3:2. Dukla tentokrát doma ztratila první i druhý set, pak ale svěřenci trenéra Michala Nekoly dokázali vyrovnat a v tie-breaku zvítězili jednoznačně 15:9.

Kladno přitom vedlo i v třetí sadě, ale domácím pak pomohl Kriškův příchod místo zraněného smečaře Stolce. "Najednou se karta otočila," řekl kladenský smečař Tomáš Hýský.

Posteskl si, že si hosté v třetím setu nevypracovali vyšší náskok. "Bojovali jsme, nechtěli jsme jim to dát zadarmo a doufám, že to na nás nezanechá následky. Máme dost zkušené hráče, aby to hodili za hlavu," věří Hýský. "Výborně zahrál Filip Kramar, my jsme ho ke konci již nebyli schopni ubránit, ten to dnes rozhodl," dodal trenér hostů Milan Fortuník.

Semifinále play-off extraligy volejbalistů - 3. zápasy:

České Budějovice - Karlovarsko 3:0 (19, 23, 22) Nejvíce bodů: Sobotka 11, R. Mach a Kraffer 10 - Hudeček 17, Zmrhal 10, Treial 7. Stav série: 2:1.

Liberec - Kladno 3:2 (-21, -20, 22, 21, 9) Stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články