Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec se s Ligou mistrů loučí porážkou, prohrál v Rzeszówě

Rzeszów (Polsko) – Ani napošesté ve volejbalové Lize mistrů nedokázal Liberec zvítězit a s nejprestižnější evropskou volejbalovou soutěží se loučí porážkou 1:3 v polském Rzeszówě. Ve skupině tak končí se šesti porážkami a jediným bodem poslední.

Úřadující český šampion sice získal úvodní sadu poměrem 25:20, ale další ztratil 18:25, 19:25, 18:25. Ve skupině B skončili Severočeši poslední a výsledek na tom už nemohl nic změnit.

Liberec zpočátku zaskočil favorita podobně jako v půlce února doma italskou Civitanovu. Dukla většinu první sady vedla a v koncovce náskok ještě navýšila. Od druhého setu ale kraloval polský celek počínaje servisem a konče razantním útokem. Svěřenci Michala Nekoly už se ani jednou nedostali v setu přes dvacet bodů.

Liberec hrál Ligu mistrů podruhé za sebou a tentokrát dopadl o něco lépe než v minulém ročníku, kdy v šesti zápasech získal jen dva sety. Na úvod této sezony LM získal za prohru s Rzeszówem 2:3 bod a pak přidal zisk ještě dvou setů.

Resovia Rzeszów - Dukla Liberec 3:1 (-20, 18, 19, 18)

Rozhodčí: Mezöffy (Maď.), Geldofová (Niz.). Čas: 107 min. Diváci: 3752. Nejvíce bodů Rzeszówa: Schöps 19, Perrin 17, Rossard 16.

Sestava a body Liberce: Galabov 14, Veselý 8, Patucha 13, T. Kriško 12, Leikep 1, Janouch 1, libero Kopáček - Stolc 3, Piskáček, Správka, libero Kunc. Trenér: Nekola. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články