Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Hanácké derby vyhrály volejbalistky Prostějova, pražský Olymp porazil KP Brno

Praha - V hanáckém derby v Přerově ztratily volejbalistky Prostějova překvapivě úvodní set, v dalším průběhu zápasu ale potvrdily roli favorita a zvítězily 3:1. Domácí tým už nezískal v jednotlivých sadách více než 18 bodů. Pražský Olymp po předchozích dvou porážkách zvítězil na hřišti KP Brno 3:0 a dotáhl se bodově na svého dnešního soupeře, který je čtvrtý v tabulce.

Volejbalistky Olympu Praha
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"V prvním setu nám soupeř pomohl svými chybami. Od druhého zpřesnil hru. Nás zdobila bojovnost, ale na výhru to nestačilo," řekla přerovská kapitánka Eliška Ticháčková. "Začali jsme výborně. Pak jsme však odešli v agresivitě a na přihrávce. Výborný výkon předvedly Jehlářová (16 let) a Šádková (18 let), a tak by to asi nemělo být. To by si měly některé hráčky uvědomit," uvedl kouč domácích Libor Gálík.

Prostějov přišel v sedmém utkání sezony o pátý set v ročníku, ale dál prochází soutěží bez ztráty bodu. "Jsme jako diesel, pomaleji se rozjíždíme. Ale to nás neomlouvá a budu hráčkám vytýkat jejich chyby, které přinesly komplikace. Prohráli jsme set i s přispěním chyby rozhodčího. V dalším průběhu jsme zlepšili komunikaci a jsem rád, že šanci více si zahrát dostaly i hráčky, které toho dosud moc neodehrály," prohlásil kouč suveréna posledních sezon Peter Goga.

Pražský Olymp napravil zaváhání v předchozích dvou kolech a na palubovce KP Brno zvítězil 3:0. Bodově se dotáhl na Brňanky, které jsou čtvrté v tabulce. "Mám velikou radost, protože na půdě soupeře jsme takhle dobře ještě nezahráli. Navíc nám to dává šanci rvát se o vrchní čtyřku," řekl kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Brňanky sehrály s Olympem vyrovnanou partii až v třetí sadě, kterou prohrály 24:26. "Bohužel nám teď nehrají klíčové hráčky a už to začíná bolet. Touto prohrou jsme se bohužel zamotali do boje o elitní čtyřku, ale taková je realita a já mám rád výzvy," uvedl trenér Králova Pole Marek Rojko.

Výsledky 9. kola extraligy volejbalistek

Frýdek-Místek - Fénix Brno 3:1 (18, -21, 21, 12) Nejvíce bodů: Pavelková 15, Jurčíková a Mitregaová po 13, Holišová 11 - Pospíšilová 15, Podhrázká 9, Slámová 8.

KP Brno - Olymp Praha 0:3 (-18, -14, -24) Nejvíce bodů: Brownová a Kopáčová po 8, Měrková 7 - Šimáňová 12, Melicharová 11, Šotkovská a Komárková po 9.

Přerov - Prostějov 1:3 (22, -16, -18, -16) Nejvíce bodů: Gálíková 12, Jehlářová 11, Kohoutová 10 - Rodriguezová a Gambová po 17, Trnková 16, Frigová 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články