Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prostějovské volejbalistky po další prohře s Górniczou vypadly z Ligy mistryň

Dabrowa Górnicza (Polsko) – Po dlouhých osmi letech budou volejbalistky Prostějova chybět v Lize mistryň. V odvetném utkání kvalifikace nestačily na Dabrowu Górniczu z Polska, které podlehly 1:3 na sety (19:25, 25:23, 19:25 a 24:26). Jelikož stejným výsledkem skončil také první duel na Hané, čeká na prostějovské hráčky po vyřazení účast v osmifinále Poháru CEV.

Volejbalistky Prostějova (v červeném)
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Navzdory vyřazení jsme sehráli vyrovnanou partii. Bohužel jsme v závěru slibně rozehraného úvodního setu zcela propadli v koncovce. Soupeřkám jsme dovolili uhrát devět bodů za sebou. Nedařilo se nám blokovat rychlé akce protivníka," řekl trenér volejbalistek Prostějova Peter Goga.

Naděje na případný zlatý set vydržela Prostějovu jen do začátku třetího dějství. Po smolně prohrané první sadě (19:25), ve které vedly prostějovské hráčky už 19:16, se svěřenkyně trenéra Petera Gogy zlepšily a zvládly lépe koncovku druhého setu. V té totiž naopak ztrácely 18:19, přesto skvělou koncovkou vykřesaly naději na úspěch (25:23).

V dobrém výkonu Moravanky pokračovaly, v další sadě vedly ještě 10:8, ale soupeř druhou šňůrou devíti bodů v zápase skóre neskutečně otočil a rozhodl o svém postupu do základní části Ligy mistryň. "Tento výpadek nás definitivně zlomil a už jsme se nevzpamatovali," dodal Goga. Promarněný třetí set (19:25) se tak ukázal jako rozhodujcí v celém dvojzápase.

Prostějovské volejbalistky pak sice ještě zdramatizovaly čtvrtou sadu, ale nakonec ji nejtěsnějším poměrem prohrály 24:26. Na Prostějov tak zbyla pouze účast v osmifinále Poháru CEV.

Jednou z hlavních opor polského týmu byla česká volejbalistka Helena Horká, která odehrála první tři rozhodující sety a v nich si připsala 15 bodů. V prostějovském týmu si vedla nejlépe turecká univerzálka Yeliz Basaová se 17 body.

Kvalifikace volejbalové Ligy mistryň, odvetný zápas 3. kola:

Dabrowa Górnicza - Agel Prostějov 3:1 (19, -23, 19, 24).

Rozhodčí: Schimpl (SR), Medviď (Ukr.). Čas: 107 min. Diváci: 1300. První zápas 3:1, postoupila Dabrowa Górnicza.

Sestava a body Prostějova: Basaová 17, Emontsová 14, Frigová a Matientová po 11, Hindriksenová 3, Herelová 8, libero Kovářová - Rodriguezová 4, Trnková 3, Tinklová. Trenér: Goga. Nejvíce bodů Górnicze: Ganszczyková 17, Horká a Kaliszuková po 15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy