Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Českobudějovičtí volejbalisté přehráli Benátky, Kladno porazilo Karlovarsko

České Budějovice – Volejbalisté Českých Budějovic v dramatickém duelu zdolali v šestém kole extraligy předposlední Benátky nad Jizerou 3:0 a dotáhli se na druhé Karlovarsko. To však nezvládlo souboj s vedoucím Kladnem, se kterým prohrálo 0:3.

Benátky se soupeře nezalekly, kvalitním podáním a pestrým útokem mu utekly až na 14:9. Trenér Jihočechů Jan Svoboda pak poslal na hřiště reprezentačního nahrávače Habra i smečaře Kraffera a dramatickou koncovku získali domácí pro sebe (27:25).

Od poloviny druhé sady přestal Jihostroj chybovat. Tvrdými útoky se prezentoval především Chilan Gevert, skvěle blokovali Todua s Machem. Benátky ještě zamíchaly sestavou a střídající univerzál Sergejev protivníka pozlobil, ale České Budějovice domácí neporazitelnost snadno udržely.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno - Karlovarsko

Kladno pod taktovkou nizozemského nahrávače Daana van Haarlema nedalo Karlovarsku šanci, sety vyhrálo 25:18, 25:17 a 25:20. Soupeři, s nímž v minulé sezoně vypadlo ve čtvrtfinálové sérii play-off, dalo jedenáct bodů ze servisu nebo dvanáct bodů z bloků.

"Když jsem před sezonou viděl rozpis zápasů, tak bych nevěřil, že budeme hrát v šestém kole o první příčku. Náhoda to ale není. Je za tím kus práce," řekl blokař Štěpán Trojan. K výhře nad Karlovarskem tým dnes táhl hlavně Filip Křesťan se 16 body.

Už třetí nezdar si připsal Liberec, mistr předchozích dvou sezon doma prohrál s Odolenou Vodou 0:3 a je v tabulce až sedmý. O dva body za Kladnem zaostává druhá Ostrava, jež po slabších letech opět figuruje v popředí tabulky a dnes vybojovala výhru v Praze nad ČZU 3:2.

Uniqa extraliga volejbalistů - 6. kolo:

České Budějovice - Benátky nad Jizerou 3:0 (25, 16, 23).

Zlín - Příbram 2:3 (-23, 18, 20, -20, -27)

Kladno - Karlovarsko 3:0 (18, 17, 20)

Liberec - Odolena Voda 0:3 (-25, -15, -22)

ČZU Praha - Ostrava 2:3 (-12, 24, 25, -28, -14).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články