Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Los přidělil českým volejbalistům do kvalifikace na MS přijatelné soupeře

Lucemburk - Čeští volejbalisté odehrají šestičlennou kvalifikační skupinu o postup na mistrovství světa 2018 v Karlových Varech, ženy v Polsku. Zápasy se uskuteční příští rok od 23. do 28. května. Účast na šampionátu si zajistí vždy vítězové šesti skupin, týmy z druhých míst postoupí do závěrečné třetí fáze kvalifikace.

Mužům přinesl los v sídle evropské konfederace (CEV) v Lucemburku přijatelné soupeře - Finsko, Španělsko, Švédsko, Kypr a Severní Irsko. Tato šestice tvoří skupinu F. České volejbalistky byly nalosovány do skupiny B s domácím Polskem, druhým týmem z olympijských her v Riu Srbskem, Slovenskem, Kyprem a Islandem.

O pořadatelství MS mužů se za dva roky podělí Itálie a Bulharsko, spolu s nimi má jistou účast i obhájce zlata Polsko. Nejlepší ženské týmy se představí na MS v Japonsku, kam určitě přijedou i úřadující šampionky Američanky.

Na předchozím mistrovství světa obě české reprezentace chyběly, předtím v roce 2010 naopak startovali jak muži (obsadili 10. místo), tak ženy (15.). V příštím roce se oba české celky zúčastní mistrovství Evropy.

Los kvalifikace MS 2018 pro české týmy:

Muži:

Skupina F: ČR (pořadatel v Karlových Varech), Finsko, Španělsko, Švédsko, Kypr, Severní Irsko.

Ženy:

Skupina B: Polsko (pořadatel), Srbsko, ČR, Slovensko, Kypr, Island

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články