Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Volejbalisté začali přípravu na evropskou kvalifikaci. Nechybí opory ze Světové ligy

Jablonec nad Nisou - Mužská volejbalová reprezentace zahájila přípravu na zářijovou kvalifikaci mistrovství Evropy. Reprezentační výběr bude v Jablonci nad Nisou trénovat až do konce srpna, poté přijdou na řadu přípravné zápasy se Švédskem a Německem. Kouč Miguel Falasca opět vsadil na tým, který v červnu vyhrál ve Světové lize pět z devíti zápasů.

Jedním z nováčků je nejlepší blokař minulého ročníku extraligy Libor Leikep z Liberce. "Pozvání do přípravy národního mužstva je pro mne opravdu velká pocta a zároveň výzva posunout se v kariéře opět o kousek dál. Většinu kluků ze současného nároďáku znám a už se na spolupráci s nimi moc těším. Věřím, že se nám bude dařit a vše bude dobře fungovat," uvedl Leikep.

Podle nahrávače Jakuba Janoucha je současný kádr národního týmu dobře namixovaný. "Všichni jsme si sedli také lidsky, což se odráží i na našich výkonech na hřišti. Cením si zejména toho, že tento mančaft bojuje za každého stavu. Naše souhra šla navíc zápas od zápasu nahoru a pevně věřím, že se bude nadále ještě zlepšovat," řekl Janouch.

V kvalifikaci se Češi utkají s Estonskem, Rumunskem a Makedonií. První turnaj se bude hrát od 15. září v Rumunsku, druhý o týden později právě v Jablonci. Vítěz postoupí na ME 2017 do Polska, druhý celek konečné tabulky bude hrát v říjnu baráž.

Nominace na první přípravný kemp:

Nahrávači: Filip Habr (Č. Budějovice), Jakub Janouch (Liberec), Matyáš Demar (Nantes/Fr.).

Univerzálové: Jan Hadrava (Olsztyn/Pol.), Michal Finger (Friedrichshafen/Něm.).

Blokaři: Libor Leikep, Jakub Veselý (oba Liberec), Marek Beer (Innsbruck/Rak.), Aleš Holubec (Nantes/Fr.), Vladimír Sobotka (Č. Budějovice).

Smečaři: Adam Bartoš (Bielsko-Biala/Pol.), Donovan Džavoronok (Monza/It.), Petr Michálek (Č. Budějovice), Marek Zmrhal (Karlovarsko), Jan Galabov (Liberec).

Libera: Martin Kryštof (Č. Budějovice), Daniel Pfeffer (Karlovarsko).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články