Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na ME i s dvěma ženskými páry. Češky chtějí postup ze skupiny

Biel (Švýcarsko) - Dva české ženské páry se představí na mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve švýcarském Bielu. Markéta Sluková s Barborou Hermannovou i Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou, které se dostaly do soutěže pro 32 dvojic díky divoké kartě, chtějí postoupit ze skupiny. Turnaj začne na břehu jezera ve středu a vyvrcholí finálovými zápasy v neděli. Přímé přenosy z ME sledujte v sobotu od 13:00 exkluzivně na našem webu.

Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: fivb.org

Sluková, která má z posledního turnaje Světového okruhu v Moskvě pohmožděný prst na noze, s Hermannovou jsou ve skupině A s Němkami Ludwigovou a Walkenhorstovou, s řeckým a litevským párem. Kolocová a Kvapilová se pokusí ve skupině H překvapit Španělky Lilianu s Elsou a dále kvalitní finskou a ruskou dvojici.

"Bude to naše první společné mistrovství Evropy. V uplynulých týdnech jsme hrály dobře, určitou formu tedy asi máme, takže pokud nám to zdraví dovolí a vše se sejde, můžeme bojovat o nějaký hezký výsledek. Cíl je postup ze skupiny. Pak už bude záležet i na losu," uvedla Sluková.

Sluková s Hermannovou mají za sebou devět společných měsíců a 11 turnajů mezinárodní federace FIVB. "Za normálních okolností by byla Evropa jedním z vrcholů sezony, ale teď potřebujeme otestovat pár věcí před Kontinentálním pohárem," uvedl kouč páru Rakušan Simon Nausch s výhledem na turnaj v norském Stavangeru, na kterém se bude od 22. června bojovat v evropské kvalifikaci o postup na olympijské hry v Riu de Janeiro.

Otázkou je, jak limitovaná nyní bude Sluková kvůli prstu. "Nevíme, jestli bude schopná hrát naplno," řekl Nausch. "Pokud budou holky stoprocentní, výsledek do desítky je reálný, ale v této sezoně to pro mě není hlavní turnaj," doplnil.

Ještě méně odehráno mají Kolocová s Kvapilovou, která se do plážového volejbalu zapojila až po šestkové sezoně. "Letošní sezona je pro nás v rámci situace, já po operaci ramene a Míša rovnou z přechodu z šestek, zkušební, tréninková a sehrávací. Jsme realistky a nestanovily jsme si spolu s týmem nesmyslné cíle," řekla Kolocová a dodala: "Tvrdě pracujeme a moc nás to baví."

Kolocová má radost z atmosféry v nově složeném páru, který trénuje Lenka Háječková. "Nebyla jsem si jistá, do čeho jdeme, o to víc jsem nadšená, jak jsme si všechny sedly," řekla a pochválila i parťačku Kvapilovou, jak se za krátkou dobu zlepšila. "U Míši jsou to chvílemi opravdu obrovské skoky!" řekla Kolocová.

Češi slavili úspěchy v začátcích evropských šampionátů. Eva Ryšavá (dříve Celbová) se Soňou Novákovou (Dosoudilovou) triumfovaly v letech 1996 a 1998, mezi muži se mistry Evropy stali Marek Pakosta a Michal Palinek v roce 1996.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články