Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Využije Liberec mečbol? V brněnském pekle to nemá jednoduché

Brno - S výhodou mečbolu vstupují volejbalisté Dukly Liberec v Brně do šestého finálového duelu extraligy. Na zápasy vedou už 3:2 a k obhajobě titulu jim chybí už jen krok. Jenže. Zatím se ve finále žádnému týmu nepodařilo vyhrát na soupeřově půdě. Přímý přenos vysílá od 17:50 ČT sport a náš web.

Brňané se netají cílem zopakovat v hokejové DRFG areně dvě výhry z předcházejících utkání a liberecký mečbol odvrátit. O šestý duel je mimořádný zájem, pořadatelé očekávají návštěvu okolo pěti tisíc diváků. "Předprodej vstupenek tomu napovídá. Zřejmě se bude současná volejbalová horečka v budoucnu jen těžko překonávat," řekl manažer brněnských volejbalistů Martin Gerža.

Poukázal na to, že se sešlo několik faktorů najednou. "Kluci výborně hrají. V Brně je po šestadvaceti letech od posledního titulu hlad po úspěchu. Jižní Morava je silný volejbalový region. Takže lidé, kteří nebyli dlouhá léta na volejbalu, si nenechají takový zážitek ujít," dodal manažer.

Už žádné podcenění

Síla brněnského prostředí také hodně utlumila liberecký optimismus o snadném zisku titulu. "Minulý týden jsme jeli do Brna s tím, že tam dvakrát vyhrajeme a máme titul. Najednou jsme byli rychle zpět. Se dvěma porážkami," konstatoval liberecký blokař Adam Zajíček. Tentokrát by rád už sérii ukončil čtvrtým vítězstvím. "Musíme ale hrát s pokorou. Bojovat o každý míč. Brno je kvalitní soupeř a nemůžeme počítat s tím, že nám dá v takovém prostředí něco zadarmo," dodal Zajíček.

Kapitán brněnského týmu Michal Hrazdira už několikrát před takovým počtem fanoušků hrál. "Ale dá se to spočítat na prstech jedné ruky. Šlo o zápasy na mezinárodní úrovni. V extralize jsou tyto návštěvy raritou," řekl Hrazdira, který ještě před dvěma týdny nevěřil, že by mohl být o volejbal v Brně takový zájem.

Právě přechod do hokejové haly Brňanům pomohl Duklu dvakrát zdolat. "Po prvních dvou zápasech v Liberci jsem si nemyslel, že můžeme ve finále proti tak silnému soupeři uspět. Ale po dvou domácích duelech se karta obrátila. A kdybychom se nedopustili zbytečných chyb v posledním utkání, tak jsme mohli uspět i v Liberci," prohlásil nahrávač Zdeněk Haník.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec může v Brně vybojovat titul
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články